search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:08
MENU CLOSE

Θαντηφόρα μεταδοτική ασθένεια προσβάλλει κουτάβια στην Αυστραλία

11.10.2018 15:03
Ηράκλειο Κρήτης: Ακρωτηρίασε χωρίς λόγο νεογέννητα κουτάβια - Πολύωρη επιχείρηση για τη σύλληψη του δράστη - Media

 

Μια εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια που προσβάλλει τα κουτάβια είναι πιο διαδεδομένη από ό,τι στο παρελθόν, καταγράφοντας 20.000 περιστατικά στην Αυστραλία ετησίως, τα μισά εκ των οποίων θεωρούνται θανατηφόρα, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που ήρθε τώρα στη δημοσιότητα.

Ο ιός «canine parvovirus (CPV)» –παρβοϊός του σκύλου– αποτελεί κύρια αιτία της ασθένειας σε κουτάβια και σκύλους σε όλη την Αυστραλία, ιδιαίτερα στις αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές παρά τις βελτιώσεις στην τεχνολογία εμβολιασμού τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες.

Ο ιός καταστρέφει τον εντερικό σωλήνα των σκύλων, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται σοβαρή γαστρεντερίτιδα, αιμορραγική διάρροια, έμετος και αφυδάτωση.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ προειδοποιούν ότι ο παρβοϊός του σκύλου μπορεί να σκοτώσει κουτάβια, είναι μία ιδιαίτερα τραγική ασθένεια και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι πρόκειται για ένα σοβαρό πανεθνικό πρόβλημα.

Ο εκτιμώμενος αριθμός περιπτώσεων παρβοϊού του σκύλου σε όλη την Αυστραλία ήταν 20.661 το 2015 και 20.110 το 2016, ενώ το ποσοστό ευθανασίας συνολικά ήταν 41%, σύμφωνα με το επιστημονικό περιοδικό Transboundary and Emerging Disease.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:58