search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:37
MENU CLOSE

Στο Άουσβιτς οι ρατσιστές οπαδοί της Τσέλσι

11.10.2018 17:43
Η αντεπίθεση της Τσέλσι και το σερί της Γουέστ Χαμ - Media

 

Μέχρι πρότινος, οι περισσότερες ομάδες απέκλειαν δια βίου την είσοδο σε οπαδούς τους, που τους εντόπιζαν να προκαλούν στο γήπεδο με ναζιστικές χειρονομίες.

Αυτή τη φορά η Τσέλσι και για την ακρίβεια ο ισχυρός άνδρας της, Ρομάν Αμπράμοβιτς, το πάει ένα βήμα παραπέρα θέλοντας να τους «νουθετίσει». Σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής Sun, ο ιδιοκτήτης των «μπλε» σκέφτηκε ότι ο δια βίου αποκλεισμός των ρατσιστών από τις κερκίδες του Στάμφορντ Μπριτζ δεν είναι λύση. Βρήκε, λοιπόν, έναν άλλο τρόπο για να «εξαφανίσει» τον ρατσισμό στις τάξεις των οπαδών της ομάδας. Συγκεκριμένα, σχεδιάζει να οργανώσει ταξίδι στην Πολωνία με σκοπό οι συγκεκριμένοι οπαδοί να επισκεφθούν το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς.

 

«Αν απλά τους απαγορεύσεις την είσοδο, δεν θα αλλάξεις ποτέ την συμπεριφορά τους. Αυτή η μέθοδος τους δίνει την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν τι έχουν κάνει, τους αναγκάζει να συμπεριφερθούν καλύτερα», σχολίασε ο πρόεδρος της ομάδας Μπους Μπακ στη «Sun».

Η λονδρέζικη ομάδα στο παρελθόν είχε τιμωρήσει με τριετή αποκλεισμό τους ρατσιστές φιλάθλους τους. Πλέον όμως ετοιμάζεται να εφαρμοστεί μια άλλη λύση για τα «άρρωστα» μυαλά. Με στόχο πλέον όχι την τιμωρία, αλλά την μάθηση. Ελπίζοντας ότι η επίσκεψη σε έναν τόπο μαρτυρίου χιλιάδων ανθρώπων, θα τους αλλάξει τον τρόπο σκέψης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:35