search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:44
MENU CLOSE

«Βόμβα» Δανέλλη: Να τα βρουν Τσίπρας-Γεννηματά-Θεοδωράκης για νέα κυβερνητική πλειοψηφία

12.10.2018 14:06
Δανέλλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ κορμός των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου - Media
 
Υπάρχει δυνατότητα για νέα κυβερνητική πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης μιλώντας στον ρ/σ Νews24/7.
 
Ο βουλευτής Ηρακλείου τόνισε ότι θα μπορούσε η προοδευτική αντιπολίτευση να συμφωνήσει σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα με τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εκλογές. “Υπάρχει χρόνος” είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην ανάγκη μιας συνάντησης και συζήτησης των Α. Τσίπρα, Φ. Γεννηματά και Στ. Θεοδωράκη. “Θα ήταν και μια δοκιμασία πραγματισμού και ρεαλισμού για τον ΣΥΡΙΖΑ” σημείωσε αναγνωρίζοντας ότι η πρότασή του είναι ρομαντική. “Θα πρέπει οι πολιτικοί να πηγαίνουμε και κόντρα στο ρεύμα” είπε σημειώνοντας ότι “θα είναι για το καλό της πατρίδας να αφήσει και η αντιπολίτευση την υποκρισία” ώστε να γίνει διάλογος με τον ΣΥΡΙΖΑ.
 
Σχολιάζοντας τα ενδοκυβερνητικά προβλήματα ο κ. Δανέλλης τόνισε: “Ο κ. Καμμένος ήταν πάντα απρόβλεπτος γιατί κινείται με διαφορετικούς κώδικες λογικής από τους δικούς μας. Από την αρχή αυτής της ανίερης ή ανάρμοστης σχέσης υπήρχε αυτό το πρόβλημα, αλλά ο κυνισμός της εξουσίας επιβάλλει την υπέρβαση των ουσιαστικών διαφορών, όμως το πρόβλημα το βρίσκουν μπροστά τους τώρα.
 
Ως προς την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος θα την υπερψηφίσει σε κάθε περίπτωση: “Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε. Ομως το βασικό είναι ότι δεν πρέπει να παίζουμε με την κύρωση της συμφωνίας. Αν η γειτονική χώρα καταφέρει να ολοκληρώσει τη συνταγματική αναθέωρηση, καταλαβαίνετε ότι αν με οποιονδήποτε τρόπο και τερτίπι δεν περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο, οδηγούμαστε σε καταρράκωση του διεθνούς κύρους της χώρας και σε απόλυτη διεθνή απομόνωση. Θα πρέπει εμείς οι βουλευτές με το χέρι στην καρδιά και ακούγοντας τη συνείδησή μας να αποφασίσουμε. Είναι μείζον θέμα η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, ακόμη και αν συνδεθεί με ψήφο εμπιστοσύνης, θα προσπαθήσω να πείσω το κόμμα μου γι αυτό.
 
Πηγή: news247.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:43