search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:03
MENU CLOSE

Ιταλοί μαθητές α λα Casa de Papel καίνε ομοιώματα των Σαλβίνι και Ντι Μάιο (Photos)

12.10.2018 14:19
Ιταλοί μαθητές α λα Casa de Papel καίνε ομοιώματα των Σαλβίνι και Ντι Μάιο (Photos) - Media

 

Στους δρόμους έχουν ξεχυθεί εκατοντάδες μαθητές των ιταλικών λυκείων, διαμαρτυρόμενοι για τον νέο κρατικό προϋπολογισμό. Σύμφωνα με την άποψη των νεαρών, ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός όχι μόνο δεν στηρίζει τη νεολαία, αλλά αντιθέτως, ευνοεί τους μεγαλοεισοδηματίες και προωθεί ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους φοροφυγάδες».

Σε όλους τους δρόμους των μεγάλων πόλεων πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις υπέρ του δικαιώματος στη δημόσια παιδεία και κατά των περικοπών, οι οποίες, στον τομέα της εκπαίδευσης, τα τελευταία δέκα χρόνια, άγγιξαν τα οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ.
 

Στο Τορίνο μάλιστα, οι διαδηλωτές ξέφυγαν, καίγοντας δυο ομοιώματα με τις φωτογραφίες του γραμματέα της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι και του αρχηγού των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, καλύπτοντας φυσικά τα πρόσωπά τους με μάσκες εμπνευσμένες από τη διάσημη σειρά “La casa de Papel”. 

Στη Ρώμη, η κινητοποίηση των φοιτητών έχει παραλύσει τις κεντρικές οδούς της Αιώνιας Πόλης.

Οι διαδηλωτές υπογραμμίζουν, επίσης, ότι κάθε χρόνο 150.000 νέοι εγκαταλείπουν τα ιταλικά σχολεία, ενώ απορρίπτουν την πρόθεση της κυβέρνησης να τοποθετηθούν κάμερες κλειστού κυκλώματος μέσα στα σχολικά κτίρια.

Μάλιστα, στις 16 και 17 Νοεμβρίου, επ’ ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Σπουδαστών, αναμένονται ακόμα πιο μαζικές κινητοποιήσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:03