search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:12
MENU CLOSE

Επαγγελματίες: Καταστροφικός ο ΦΠΑ στα τουριστικά σκάφη αναψυχής

12.10.2018 16:25
Επαγγελματίες: Καταστροφικός ο ΦΠΑ στα τουριστικά σκάφη αναψυχής - Media

 

Καταστροφικές επιπτώσεις στις δραστηριότητες του θαλάσσιου τουρισμού και ειδικότερα στον κλάδο επαγγελματικών τουριστικών σκαφών δημιουργεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση(ΚΥΑ- ΦΕΚ 442004/10/2018) των υπουργείων Οικονομικών και Ναυτιλίας , όπως σημειώνουν σε ανακοίνωση τους οι φορείς του θαλάσσιου τουρισμού.

Τα διοικητικά συμβούλια των επαγγελματικών σωματείων (Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος, Ένωση Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών Τουρισμού-Ελληνικός Σύνδεσμος Θαλάσσιου Τουρισμού) πραγματοποίησαν συνάντηση, κατά την οποία έκριναν ότι«η αναφερόμενη ΚΥΑ, με το πρόσχημα της εφαρμογής μίας Κοινοτικής Οδηγίας, χωρίς να λάβει υπόψη της την πολυνησιακή γεωμορφολογική ιδιαιτερότητα που μοναδικά έχει η Ελλάδα ξαφνικά ουσιαστικά επιβάλει ΦΠΑ 24% στις αγορές σκαφών που μέχρι σήμερα απαλλασσόταν. Μάλιστα υπογραμμίζουν ότι επιβαρύνει ταυτόχρονα υπέρμετρα τον ΦΠΑ επί όλων των υπηρεσιών που παρέχονται στα σκάφη, που, όπως τονίζουν, είχαν απαλλαγές, ενώ δεν προηγήθηκε διαβούλευση με τους Φορείς».

Η συγκεκριμένη ΚΥΑ θα αναγκάσει τα σκάφη να καταφύγουν σε άλλες σημαίες και σε άλλες όμορες και γειτονικές χώρες όπως την Τουρκία, την Αλβανία, την Κροατία, την Ιταλία και το Μαυροβούνιο, όπως αναφέρουν οι φορείς.

Έτσι, θα προκληθεί δραματική μείωση της δραστηριότητας ναυπηγήσεων, μείωση της απασχόλησης, μεγάλη μείωση στο ΦΠΑ των ναύλων που σήμερα εισπράττεται, αλλά και απώλεια εισαγωγής συναλλάγματος, σύμφωνα πάντα με τους φορείς. Μάλιστα καλούν τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς να ανακαλέσουν άμεσα την προαναφερόμενη υπουργική απόφαση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:11