search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:51
MENU CLOSE

Στηρίζει τα στελέχη του

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2042
11-10-2018
14.10.2018 03:00
sp1110fofh.jpg

Αποφεύγει τα περί συγκλίσεων το ΚΙΝΑΛΛ και επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ

Το «κουβάρι» των υποψηφίων ξετυλίγουν εδώ και μέρες στο Κίνημα Αλλαγής, δίνοντας βάρος στα πρόσωπα που θα δώσουν την εκλογική μάχη σε περιφέρειες και δήμους. Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας επιβεβαιώθηκε η βασική απόφαση του Κινήματος για αυτόνομη παρουσία σε περιφέρειες και πολύ μεγάλους δήμους, με στήριξη των στελεχών του Κινήματος Αλλαγής.

Αξιοσημείωτο για την πορεία προς τις αυτοδιοικητικές κάλπες – και τη συζήτηση που διεξάγεται περί συγκλίσεων – είναι και το ότι στην ίδια απόφαση σημειώνεται η «προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να θολώσει τα νερά» προκειμένου να αποφύγει να μετρήσει τις δυνάμεις του σε περιφέρειες και δήμους. «Θέλει να κρυφτεί πίσω από δικά μας στελέχη και αυτό είναι ομολογία αδυναμίας» τόνισε χαρακτηριστικά το Κίνημα Αλλαγής.

Σε αυτό το κλίμα ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, μιλώντας στο Θέμα FM, δήλωσε πως «εάν ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται ότι δεν έχει δικά του πολιτικά στελέχη στις περιφέρειες ή και στους δήμους και θέλει να συρθεί πίσω από τις δικές μας επιλογές, πολύ ευχαρίστως να το κάνει, η πόρτα είναι ανοιχτή». Ο ίδιος έκανε λόγο για προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να συναχθούν συγκεκριμένα πολιτικά συμπεράσματα.

Όπως είπε «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δυνάμεις στην Αυτοδιοίκηση, γιατί δεν έχει τα κοινωνικά ερείσματα, ακριβώς γιατί εκτινάχθηκε εκλογικά ως δημιούργημα της κρίσης. Δεν έχει σοβαρές κοινωνικές αναφορές, τα κοινωνικά του ερείσματα είναι ελάχιστα και δεν έχει δυνάμεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Και υποστήριξε ότι «γι’ αυτό στοχεύει να πάρει τους υποψηφίους της Δημοκρατικής Παράταξης και να πει ότι είναι δικοί του, μήπως και μπει και λίγο ροζ στον χάρτη. Έτσι, όμως, δεν γίνεται πολιτική».

Για την ώρα έχουν επιβεβαιωθεί οι υποψηφιότητες του Σταύρου Αρναουτάκη στην Κρήτη, του Απόστολου Κατσιφάρα στη Δυτική Ελλάδα, της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου στη Δυτική Μακεδονία, της Κατερίνας Μπατζελή στη Στερεά Ελλάδα, του Χρήστου Παπαγεωργίου στην Κεντρική Μακεδονία, του Δημήτρη Δημητρίου στην Ήπειρο, του Νίκου Τσιλιμίγκα στη Θεσσαλία.

Από εκεί και πέρα ο Γιάννης Σγουρός ανακοίνωσε ο ίδιος την πρόθεσή του να κατέβει στην εκλογική μάχη της Αττικής με το Κίνημα Αλλαγής, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει βγει «λευκός καπνός» για τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Ιονίου, Πελοποννήσου, Νοτίου Αιγαίου και Βορείου Αιγαίου.

Για την τελευταία «έπαιξε» το όνομα του γραμματέα Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτη Μαλέλη, ωστόσο όλα δείχνουν πως δεν θα μετουσιωθεί σε πράξη, μια και πλέον εμφανίζεται το ενδεχόμενο το έμπειρο στέλεχος να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως υποψήφιος στις εθνικές εκλογές.

Αναφορικά με τον Δήμο Αθηναίων αναμένεται η ανακοίνωση του Γιώργου Καμίνη ότι δεν θα είναι πάλι υποψήφιος, ενώ την ίδια ώρα «παίζει δυνατά» για το χρίσμα του υποψήφιου δημάρχου ο Παύλος Γερουλάνος.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:50