search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:24
MENU CLOSE

«Οι αγορές πάνω από τον λαό»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2042
11/10/2018
14.10.2018 03:00
kke_1-14.jpg

 

Πυρά του ΚΚΕ προς Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και μνημόνια για την αβεβαιότητα στην οικονομία

Τις «αγορές» και όχι τις ανάγκες του λαού έχουν αναγορεύσει σε κριτή της ελληνικής οικονομίας η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζει το ΚΚΕ σχολιάζοντας την αντιπαράθεση που μαίνεται το τελευταίο διάστημα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

«Η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που σημαίνει μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος, μαζί με τις απειλές για νέες κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, είναι η πραγματικότητα που συνδιαμόρφωσαν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ με τα τρία μνημόνιά τους, καθώς και η απόλυτη διάψευση για τη δήθεν νέα μέρα που ξημερώνει για τον λαό» τονίζει το ΚΚΕ.

Για τον Περισσό «οι όποιοι τσακωμοί τους δεν μπορούν να κρύψουν ότι όλοι τους έχουν αναγορεύσει σε υπέρτατο κριτή της ελληνικής οικονομίας, όχι τη ζωή και τις ανάγκες του λαού, αλλά τις “αγορές”, τους επενδυτές, τους διεθνείς οίκους, που ενδιαφέρονται μόνο για τα κέρδη των λίγων».

Την ίδια στιγμή ο γ.γ. της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας προειδοποίησε την κυβέρνηση, αναφερόμενος στην αναστάτωση που έχει προκληθεί με τη μεγάλη πτώση των τραπεζικών μετοχών, ότι θα βρει αποφασιστικά μπροστά της το ΚΚΕ αν προσπαθήσει να μεταθέσει στον λαό τα προβλήματα του τραπεζικού συστήματος.

«Ένα ζήτημα το οποίο θέσαμε εξαρχής, ως κόμμα, και προειδοποιήσαμε την κυβέρνηση γι’ αυτό, είναι να μη σκεφτεί να προχωρήσει σε μια λύση μετάθεσης του προβλήματος των τραπεζών στον ελληνικό λαό, είτε επιταχύνοντας κι άλλο τους πλειστηριασμούς είτε “κουρεύοντας” τους μικροκαταθέτες. Θα μας βρει αποφασιστικά μπροστά της» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Για το ίδιο ζήτημα ο Περισσός επισήμανε σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, πως «οι εξελίξεις στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα το επόμενο διάστημα είναι κάθε άλλο παρά βέβαιες, αφού συναρτώνται από την πορεία της εγχώριας και της διεθνούς οικονομίας, την πιθανότητα εκδήλωσης νέας κρίσης, τις πιέσεις και τα παιχνίδια που ασκούνται στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα».

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με το ΚΚΕ, η κυβέρνηση «θα επιτείνει τις προσπάθειές της να μεταφέρει το βάρος της κρίσης στους λαϊκούς καταναλωτές, είτε επιταχύνοντας τους πλειστηριασμούς είτε κουρεύοντας τους μικροκαταθέτες. Δεν είναι τυχαίο πως όλοι, Ε.Ε., κυβέρνηση, ΣΕΒ, ΔΝΤ, συμφωνούν σ’ αυτό».

Παράλληλα ο Περισσός υποστηρίζει πως η Ν.Δ. «τοποθετείται απέναντι στις τελευταίες εξελίξεις με βάση τη συνολικότερη κριτική της προς την κυβερνητική πολιτική και εγκαλεί την κυβέρνηση για διαχειριστική ανικανότητα, αναποτελεσματικότητα και τυχοδιωκτισμό, που φρενάρουν τη δυναμική της καπιταλιστικής ανάπτυξης, κρατώντας τη χώρα “εκτός αγορών”».

«Η προσέγγιση αυτή συγκαλύπτει ότι, τελικά, τα σημερινά προβλήματα του τραπεζικού συστήματος δεν είναι τίποτε άλλο παρά το αποτέλεσμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που συνδυάστηκε με υψηλή δανειοδότηση, και της νομοτελειακής εκδήλωσης της καπιταλιστικής κρίσης. Τα προβλήματα των τραπεζών δεν είναι προβλήματα διαχείρισης, αλλά του ίδιου του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης» υπογραμ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:24