search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:27
MENU CLOSE

Τήνος: Προσπάθεια υποστύλωσης του Φάρου της Λιβάδας – Πολίτες συγκεντρώνουν χρήματα (Photos)

12.10.2018 18:57
Τήνος: Προσπάθεια υποστύλωσης του Φάρου της Λιβάδας – Πολίτες συγκεντρώνουν χρήματα (Photos) - Media

 

Εδώ και ένα χρόνο έχει ξεκινήσει μια κίνηση πολιτών για την υποστύλωση του Φάρου της Λιβάδας Τήνου. Παράλληλα, έχουν αρχίσει επισκευαστικές παρεμβάσεις για την αποφυγή κατάρρευσης του Φάρου.

Σοβαντίστηκαν εσωτερικά τα ταβάνια του Φάρου ώστε να προληφθεί η κατάρρευση του κτιρίου. Κλείστηκαν επίσης τα παράθυρα με κόντρα πλακέ θαλάσσης.

Επιπλέον, έχει αποκατασταθεί πλήρως το μικρό παράθυρο του πύργου. Τοποθετήθηκε κάγκελο στον κλωβό του Φάρου. Με τις μικρές χορηγίες απλών ανθρώπων, τη  συνδρομή του Δήμου Τήνου και της Υπηρεσίας Φάρων του ΠΝ το έργο προχωράει…

Έγιναν συναυλίες σε ποίηση Νίκου Καββαδία και οι πολίτες συγκέντρωσαν χρήματα. Επιπλέον, άνοιξαν μια σελίδα στο Facebook για τη στήριξη της κίνησης

Επιστολή στο Γ.Ε.Ν. για τους Φάρους Λιβάδας και Δύσβατου Τήνου

Ευχαριστήρια επιστολή προς το Γενικό Επιτελείου Ναυτικού με κοινοποίηση προς την Υπηρεσία Φάρων του Π.Ν. τον Αντιδήμαρχος Τήνου, Μανώλη Σώχο και τον πρόεδρο της Αδελφότητας των Τηνίων εν Αθήναις, έστειλαν οι Τήνιοι που έχουν πρωτοτατήσει  στις κινήσεις για την αναστήλωση του Φάρου της Λιβάδας Τήνου.

Η εν λόγω επιστολή αναφέρει τα ακόλουθα:

Αξιότιμε κε Αρχηγέ του ΠΝ,

Αξιότιμε κε Διοικητά της ΥΦ,

Αξιότιμε κε Χιώτη ,

Καλησπέρα σε όλους σας και καλό μήνα.

Εχει ήδη ανοίξει με την καθοδήγησή σας και τη ενεργό σύμπραξη του Δήμου Τήνου ένας πρώτος κύκλος παρεμβάσεων για την αποκατάσταση των σοβαρών προβλημάτων των κτιρίων των Φάρων της Λιβάδας και του Δύσβατου Τήνου.

Στο διάστημα αυτό είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε με την Υπηρεσία Φάρων του ΠΝ υπό την ηγεσία του Διοικητή της κου Λουκά Ανδρέου και ειδικότερα με την ομάδα των κ.κ. Παναγιώτη Χιώτη, Μηχανολόγου-Μηχανικού και των Στελεχών σας Παναγιώτη Γιαννούλου, Μιλτιάδη Καμπούρη, Βασίλη Φασουλή και Κωνσταντίνου Αγγελίδη.

Είμαστε ευτυχείς διαπιστώνοντας ότι η ομάδα αυτή απαρτίζεται από στρατιωτικούς με υψηλό αίσθημα ευθύνης, επαγγελματισμό, γνώση του αντικειμένου και μεγάλη εργατικότητα και παρακαλούμε να τους μεταβιβασθούν και προσωπικά τα συγχαρητήριά μας.

Θα χαρούμε πολύ να συνεργαστούμε και στη συνέχεια γιατί οι ανάγκες συντήρησης και αποκατάστασης δεν επιτρέπουν δυστυχώς σε κανένα μας επαναπαύσεις.

Αποδεικνύεται ότι η ειλικρινής συνεργασία ΥΦ, Δημοτικής Αρχής και Εθελοντών Ιδιωτών μπορεί να φέρει απτά αποτελέσματα.

Ευνόητο ότι η Τηνιακή φιλοξενία θεωρείται για το Π.Ν. και την Υ.Φ. δεδομένη στο διηνεκές και τα σπίτια μας είναι ανοιχτά για κάθε άνθρωπό σας ανά πάσα στιγμή.

Με τιμή και θερμούς χαιρετισμούς.

Μάρκος Αλβέρτης – Αργύρης Μωραίτης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:21