search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:40
MENU CLOSE

H απόσυρση, τα τέλη και τα μπικικίνια

09.01.2010 11:15
H απόσυρση, τα τέλη και τα μπικικίνια - Media

Δυο ημέρες πριν από την έλευση του νέου έτους ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε το πολιτικό σθένος να ζητήσει «συγγνώμη» από τους ορ γισμένους πολίτες, οι οποίοι εν μέσω οικονομικής κρίσης κλήθηκαν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέ πη και να πληρώσουν υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας για τα σαραβαλάκια τους.

Δυο ημέρες πριν από την έλευση του νέου έτους ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου είχε το πολιτικό σθένος να ζητήσει «συγγνώμη» από τους ορ γισμένους πολίτες, οι οποίοι εν μέσω οικονομικής κρίσης κλήθηκαν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέ πη και να πληρώσουν υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας για τα σαραβαλάκια τους.

Ο πρωθυπουργός ευθαρσώς παραδέχθηκε ότι το σύστημα είναι άδικο και πρέπει να αναθεωρηθεί… Την ειλικρινή αυτή, όμως, δήλωση και το «mea culpa» φαίνεται ότι δεν συμμερίζεται ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος, αντί να αναγνωρίσει το λάθος του τηρώ ντας τη γραμμή Παπανδρέου, επέλεξε να ρίξει την ευθύνη στην υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρ μπίλη και να ακολουθήσει την τακτική «κρεμάστε τον αδερφό μου γιατί εγώ ζαλίζομαι»… Ποια είναι, όμως, η αλήθεια;

Τρεις υπουργοί γνωρίζουν πολύ καλά πώς ελή φθη η απόφαση για τα τέλη και την απόσυρση Σουφλιά. Και οι υπουργοί αυτοί είναι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Δημήτρης Ρέππας και η Τίνα Μπιρμπίλη.

u Όταν αμέσως μετά τις εκλογές η νέα κυβέρνη ση κλήθηκε να πάρει θέση για το θέμα, οι Δημήτρης Ρέππας και Τίνα Μπιρμπίλη είπαν στον υπουργό Οικονομικών «ή αφήνεις και τα τέλη και την από συρση ως έχουν ή ακυρώνεις και τα δυο μέτρα».

u Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που γνώριζε καλά τι είχε παραλάβει και ότι έπρεπε από την πρώ τη στιγμή να αρχίσει να μαζεύει μπικικίνια, πήρε την απόφαση επάνω του. Έβαλε κάτω το τεφτέρι, άρχισε τους υπολογισμούς και διαπίστωσε ότι πολύ θα βόλευε το δημόσιο ταμείο να αποσυρθεί η… απόσυρση Σουφλιά και να παραμείνουν τα υπέ ρογκα τέλη κυκλοφορίας. Με την ανάκληση της απόσυρσης εξασφάλιζε 400 εκατομμύρια ευρώ και με τη διατήρηση των υψηλών τελών ακόμα ένα σεβαστό ποσό για την τρύπια τσέπη του κρατικού προϋπολογισμού.

Για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου θα ήταν όλα καλά και όλα ωραία, εάν στη «δύση» του έτους οι πολίτες δεν ξεσηκώνονταν.

Οι εφορίες μετατράπηκαν σε πεδίο «μάχης» με απευθείας τηλεοπτικές συνδέσεις από την πρώτη γραμμή του «μετώπου». Ιδιοκτήτες παλαιών αυτο κινήτων εν εξάλλω άρχισαν να καταθέτουν τις πινα κίδες και να στολίζουν με κοσμητικά επίθετα τους κυβερνώντες. Οποίο πλήγμα, άγιες ημέρες, για το κυβερνητικό προφίλ. Και ω του θαύματος, αμέσως μετά τη «συγγνώμη» Παπανδρέου, ακολούθησε το «άδειασμα» του υπουργού Οικονομικών στην «πράσινη Τίνα».

Καλά γνωρίζοντες τους διαδρόμους και τα κλει στά υπουργικά γραφεία λένε ότι η υπουργός Πε ριβάλλοντος ήταν ο εύκολος στόχος, το εύκολο «θύμα», αφού δεν είναι πολιτικός για να διαθέτει «οργανωμένο γραφείο», ούτε βέβαια «σύστημα επι κοινωνίας και επαφές με δημοσιογράφους».

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διαρρηγνύει, βέβαια, τα ιμάτιά του ότι δεν έχει καμιά σχέση με τις διαρροές και τα δημοσιεύματα, αλλά, όπως λέ νε και πάλι οι καλά γνωρίζοντες, θα μπορούσε να διατηρήσει τα ιμάτιά του και να έβγαζε απλώς μια ανακοίνωση στην οποία θα έλεγε «συγγνώμη, δικό μου λάθος»…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 21:39