search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:17
MENU CLOSE

Φίλης: Καρικατούρα ο Καμμένος, θεωρεί ότι μπορεί να γίνει ο Σαλβίνι της Ελλάδας – Λανθασμένη η κυβερνητική πολιτική για την ΕΡΤ

13.10.2018 14:22
Φίλης: Να μην επιμείνει στο άνοιγμα των σχολείων η κυβέρνηση - Media

 

Στο θέμα της ΕΡΤ αλλά και σε αυτό της συνεργασίας με τον Πάνο Καμμένο αναφέρθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Μεταξύ άλλων, είπε για την ΕΡΤ ότι «Κοχλάζει το θέμα, θα υποστούμε πολιτική ζημιά. Ο Σαμαράς έπεσε και από το θέμα της ΕΡΤ που την έκλεισε. Διαβάστε ψήφισμα δημοσιογράφων της ΕΡΤ χθες, δεν είναι δεξιοί οι άνθρωποι, δεν είναι του Μητσοτάκη, όπως ειπώθηκε κάποια στιγμή εδώ μέσα. Αν είναι μια πολιτική λανθασμένη, τότε αυτή είναι το πρόβλημα, όχι η αποκάλυψή της».

Για τον Πάνο Καμμένο είπε: «Είναι στοιχείο αποπολιτικοποίησης. Ορθώς πήγαμε τότε με τον Καμμένο για λόγους συγκυριακούς. Σήμερα εξαντλεί τη δυναμική της αυτή η συνεργασία. Ο Καμμένος θεωρεί ότι μπορεί να παίξει το παιχνίδι του Σαλβίνι στην Ελλάδα. Θα απογοητευθεί όμως. Είναι καρικατούρα. Γι’ αυτό να λάβουμε τα μέτρα μας για να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμά μας χωρίς παρεμπόδιση».

Ο βουλευτής Σάκης Παπαδόπουλος, τόνισε από την πλευρά του ότι «δεν μπορούμε να πάμε μέχρι τον Οκτώβριο (σ.σ.: του 2019) με τον Πάνο Καμμένο».

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Με τον Πάνο Καμμένο να πάμε μέχρι τον Οκτώβρη δεν μπορούμε, με την πολιτική των ΑΝΕΛ μετά το άδειασμα που έκανε στον Αλέξη Τσίπρα, είναι ένα ζήτημα χοντροκομμένο. Δεν μπορούμε να μιλάμε για πολιτική συμμαχιών και με τον Σπύρο Δανέλλη και με τον Κώστα Κατσίκη. Όταν καταγγέλλουμε τη ΝΔ για εθνικολαϊκισμό, δεν μπορούμε να μη βλέπουμε τον εθνικολαϊκισμό του γείτονα και του συνεταίρου».

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Τραυματική εμπειρία η συγκυβέρνηση με ΑΝΕΛ

Αιχμές για την συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ άφησε η πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου, ενώ αναφέρθηκε ευρύτερα στις κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες, εν όψει και της κατάρτισης των ψηφοδελτίων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

“Βγήκαμε από τα μνημόνια, αλλά βγήκαμε και από το καθεστώς εξαίρεσης, στο οποίο βρεθηκε η κοινωνία και οι κοινωνικά αδύναμοι”, σημείωσε στο ξεκίνημα της ομιλίας της. “Δεν το επιλέξαμε μας επιβλήθηκε. Τώρα που μπήκαμε σε μια κανονικότητα απαιτείται να έχουμε και συγκεκριμένους στόχους. Το ζήτημα του κοινωνικού κράτους είναι το υπ’αριθμον ένα ζήτημα”, πρόσθεσε.

Σημείωσε επίσης ότι είναι επιτυχία η νομοθέτηση των μετρων παρέμβασης, αλλα με βάση αυτά τα μέτρα πρέπει η κυβέρνηση να εξασφαλίσει πολιτικό χρόνο προκειμένου να εκτονωθεί ο θυμός που έχει συσσωρεύσει ο κόσμος από τη ματαίωση των προσδοκιών του. Γι’ αυτό, είπε ειναι πολύ σημαντικό η ολοκλήρωση της θητείας μας.

Σε ο, τι αφορά τα ψηφοδέλτια και τις συνεργασίες σημείωσε πώς δεν μπορούν να στηριχθούν άνθρωποι που δεν συμφωνούν με την Συμφωνία των Πρεσπών ή έχουν ρατσιστικές αντιλήψεις. Πρόσθεσε πώς δεν έχει γίνει συζήτηση στο κόμμα για τις πολιτικές συμμαχίες, αν και είναι πολύ σημαντικό θέμα δεδομένης και της τραυματικής εμπειρίας από τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ.

Θοδωρής Δρίτσας: Τείνουμε στον ατλαντισμό και ο Καμμένος το επιβεβαιώνει στο μάξιμουμ

Αιχμές τόσο για τον Πάνο Καμμένο όσο και για την ασκούμενη εξωτερική πολτική άφησε ο πρώην υπουργός Θοδωρής Δρίτσας, ενω και αυτός έθεσε θέμα ΕΡΤ.

Ειδικότερα, στην ομιλία του μεταξύ άλλων διερωτήθηκε αν έχει εγκαταληφθεί η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, “μήπως έχουμε κάποια τάση προς τον ατλαντισμό”; Και συνέχισε: Εχουμε τον κυβερνητικό εταίρο ο οποίος δεν ορρωδεί προ ουδενός και το επιβεβαιώνει στο μάξιμουμ.

Αναφορικά με την ΕΡΤ ανέφερε οτι ήταν ιστορική απόφαση το ξανάνοιγμα της μετά το “μαύρο” του Σαμαρά, αλλά δεν αξιοποιήθηκε. “Πέρα από τις ευθύνες υπουργών” ειπε, είναι “τεράστιο ζήτημα στη νέα περίοδο που πρέπει να το δούμε”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:17