search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:34
MENU CLOSE

Προσευχήθηκε γονατιστός για τον Τραμπ ο Μπράνσον στον Λευκό Οίκο – «Τεράστιο βήμα στις σχέσεις με την Άγκυρα»

13.10.2018 15:46
Προσευχήθηκε γονατιστός για τον Τραμπ ο Μπράνσον στον Λευκό Οίκο - «Τεράστιο βήμα στις σχέσεις με την Άγκυρα» - Media

 

Τον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον, τον οποίο απελευθέρωσαν την Παρασκευή οι τουρκικές αρχές, υποδέχθηκε στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Θέλω να σε συγχαρώ διότι στάθηκες αιτία να κινητοποιηθεί αυτή η χώρα… Γνωρίζω τί πέρασες… Δεν είναι μια εύκολη κατάσταση ούτε για την Τουρκία» είπε ο Τραμπ, αφού κάθισε δίπλα στον πάστορα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διότι έκανε δυνατή την επιστροφή του Μπράνσον στην πατρίδα του.

Από την πλευρά του ο Άντριου Μπράνσον ευχαρίστησε τον Ντόναλντ Τραμπ, την αμερικανική διοίκηση και το Κογκρέσο. Γονάτισε δίπλα στον μεγιστάνα στο Οβάλ Γραφείο και είπε μια προσευχή για εκείνον. Κατόπιν επισήμανε πόσο ευγνώμων είναι που ο Αμερικανός ηγέτης έδωσε μάχη για εκείνον. Επανέλαβε ότι αγαπάει την Τουρκία.

Την ίδια ώρα, ο Ντόναλντ Τραμπ υπογράμμισε ότι η απελευθέρωση του Μπράνσον αποτελεί ένα «τεράστιο βήμα» για τη βελτίωση των σχέσων της Ουάσιγκτον με την Άγκυρα..

«Μόλις προσγειωθήκαμε στην αεροπορική βάση Άντριους με τον πάστορα Μπράνσον και τη σύζυγό του Νόριν. Νιώθουν ευγνωμοσύνη που είναι σώοι και αβλαβείς κι επιστρέφουν στο σπίτι τους στις ΗΠΑ» σημείωσε νωρίτερα ο Τόνι Πέρκινς σε ένα tweet, το οποίο συνοδευόταν από μια φωτογραφία του πάστορα ενώ κατέβαινε από το αεροσκάφος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ “ευχαρίστησε” τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, “για τη βοήθειά του” στην υπόθεση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον και προέβλεψε ότι οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Άγκυρα στο εξής θα είναι “καλές, ως και άριστες”.

“Θα είναι υπέροχο να τον δω και να τον συναντήσω” ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter για τον Μπράνσον. “Είναι ένας θαυμάσιος χριστιανός που έζησε μια τόσο δύσκολη εμπειρία”, πρόσθεσε.

Ο Μπράνσον αφέθηκε ελεύθερος  –αφού κρατήθηκε επί δύο χρόνια, αρχικά στη φυλακή και κατόπιν σε κατ’ οίκον περιορισμό– μετά την καταδίκη του από τουρκικό δικαστήριο σε φυλάκιση 3 ετών και 45 ημερών για την κατηγορία της κατασκοπείας. Λίγες ώρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου, αναχώρησε αεροπορικώς, μαζί με τη σύζυγό του, για τη Γερμανία.

Η απελευθέρωση του Μπράνσον εκτιμάται ότι θα μπορούσε να οδηγήσει στη βελτίωση των αμερικανικοτουρκικών σχέσεων που διανύουν περίοδο κρίσης. Ο πρόεδρος Τραμπ ωστόσο διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία για άρση των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του πάστορα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαβεβαίωσε από την πλευρά του, μετά την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα, ότι η τουρκική δικαιοσύνη έλαβε την απόφασή της ανεξάρτητα.

«Αγαπητέ, κύριε Πρόεδρε, όπως πάντα επισήμαινα, η τουρκική δικαιοσύνη κατέληξε στην απόφασή της ανεξάρτητα» έγραψε ο Ερντογάν σε μήνυμα στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Ελπίζω οι ΗΠΑ και η Τουρκία να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, ως σύμμαχοι που είναι και να πολεμούν από κοινού τις τρομοκρατικές οργανώσεις».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:34