search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 03:31
MENU CLOSE

Πολιτική αναταραχή στη Γερμανία από τις εκλογές στη Βαυαρία

15.10.2018 05:37
Πολιτική αναταραχή στη Γερμανία από τις εκλογές στη Βαυαρία - Media

 

Επιβεβαιώνονται τα σενάρια για εκλογική πτώση του CSU στο κρατίδιο της Βαυαρίας.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα Exit Polls δείχνουν ότι το CSU χάνει την απόλυτη πλειοψηφία στο τοπικό κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, οι Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) καταγράφουν απώλεια 12 μονάδων, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, συγκεντρώνοντας ποσοστό 35,5%. Δεύτερο κόμμα αναδεικνύονται οι Πράσινοι, με 18,5%, ενισχυόμενοι κατά 9,9 μονάδες από το 2013. Ακολουθούν οι Ελεύθεροι Ψηφοφόροι με 11,5%, η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 11%, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) με 10%, οι Φιλελεύθεροι (FDP) με 5% και η Αριστερά με 3,5%, η οποία φαίνεται ότι θα μείνει εκτός Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με ανάλυση της Deutsche Welle, το βαρύ πλήγμα της συντηρητικής παράταξης αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε πανεθνικό επίπεδο: Εκτιμάται ότι θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις για τους Χριστιανοδημοκράτες στις εκλογές στο κρατίδιο της Έσσης σε δύο εβδομάδες, κάτι που αθροιστικά μπορεί να έχει καθοριστική σημασία για το πολιτικό μέλλον της καγκελαρίου Μέρκελ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 01:35