search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:43
MENU CLOSE

Κουβέλης «αδειάζει» Καμμένο: Προσωπική του άποψη τα όσα είπε

15.10.2018 13:24
«Σφίγγα» ο Κουβέλης για πιθανή υποψηφιότητά του στις εκλογές - Media

Για «προσωπική άποψη του κ. Καμμένου», ανεξάρτητα αν «διατύπωσε στις ΗΠΑ αυτή την εναλλακτική-όπως την ονόμασε πρόταση», έκανε λόγο σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης, ερωτηθείς σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, για τη δημιουργία αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων και σε άλλες ελληνικές περιοχές, πέραν της Σούδας.

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, «ο κ. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ μετέχουν στην κυβέρνηση, συνεργάζονται και θα συνεργάζονται, παρά το γεγονός ότι τα όσα τις τελευταίες μέρες ειπώθηκαν από την πλευρά του δεν αποτελούν την κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης αναφορικά με το ζήτημα της εξωτερικής πολιτικής…

Από κει και πέρα, η κυβέρνηση ειδικού σκοπού παραμένει» είπε ο υπουργός, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Αναφερόμενος στο ονοματολικό ζήτημα των Σκοπίων, ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι «η θέση του κ. Καμμένου αναφορικά με τη Συνθήκη των Πρεσπών είναι συγκεκριμένη και δεδομένη.

Αλλά έχω την εκτίμηση, όσο και τη βεβαιότητα, ότι η Συνθήκη αυτή, μία εξαιρετικά σημαντική και συμφέρουσα συμφωνία για τη χώρα και την ευρύτερη περιοχή, θα περάσει.

»Έχω την εκτίμηση ότι ο αριθμός των βουλευτών στο ελληνικό Κοινοβούλιο που θα την ψηφίσει, εάν βεβαίως ολοκληρωθεί όπως προβλέπεται η συγκεκριμένη διαδικασία στη FYROM, θα εξασφαλίσει την πλειοψηφία και από βουλευτές οι οποίοι δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείς για τη στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ εάν καταθέσει πρόταση μομφής η Νέα Δημοκρατία υποστήριξε ότι πρόκειται για δύο διαφορετικά ζητήματα.

«Το ένα ζήτημα είναι η “Συνθήκη των Πρεσπών”, με αυτή τη διαφοροποιημένη θέση μεταξύ των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου. Και είναι εντελώς διαφορετικό ζήτημα η ψήφος μομφής την οποία θα διεκδικήσει καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας η ΝΔ. Και εκεί νομίζω ότι την ψήφο εμπιστοσύνης θα την λάβει η κυβέρνηση».

Ο ίδιος επισήμανε ότι δε θέλει να μπει «στην ανθρωπογεωγραφία για το ποιοι βουλευτές, του ενός ή του άλλου κόμματος, θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αλλά στη βάση των όσων μπορώ να αξιολογώ, η τυχόν πρόταση δυσπιστίας για την οποία ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να την καταθέσει θα απορριφθεί από την πλειοψηφία της Βουλής».

Ο Φώτης Κουβέλης μίλησε για «είναι επαναλαμβανόμενη πρόταση» απο πλευράς Νέας Δημοκρατίας για εκλογές, που «δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο διατυπωμένος διακαής πόθος της. Αλλά ας είναι βέβαιη ότι οι εκλογές θα γίνουν στη συνταγματικά προβλεπόμενη χρονολογία, δηλαδή τον Οκτώβριο του προσεχούς έτους» υπογράμμισε.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:43