search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:01
MENU CLOSE

Ραγδαίες εξελίξεις για την υπόθεση Κασόγκι: Έχουμε στοιχεία για δολοφονία, λέει η Τουρκία

15.10.2018 14:01
Ραγδαίες εξελίξεις για την υπόθεση Κασόγκι: Έχουμε στοιχεία για δολοφονία, λέει η Τουρκία - Media
 
Οι τουρκικές αρχές έχουν στην κατοχή τους μια ηχογράφηση που καταδεικνύει ότι ο αγνοούμενος δημοσιογράφος από τη Σαουδική Αραβία Τζαμάλ Κασόγκι σκοτώθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, ανέφεραν σήμερα ένας Τούρκος αξιωματούχος και μια πηγή στις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας.
 
«Η τουρκική αστυνομία έχει μια ηχητική καταγραφή που δείχνει ότι ο Κασόγκι σκοτώθηκε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας» επισήμανε η πηγή από τις υπηρεσίες ασφαλείας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.
 
Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο αναχωρεί άμεσα για τη Σαουδική Αραβία, δήλωσε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εν μέσω μιας έρευνας για την εξαφάνιση του Τζαμάλ Κασόγκι.
 
Ο Τραμπ έκανε το σχόλιο αυτό στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο και πρόσθεσε πως ο πιο υψηλόβαθμος διπλωμάτης του μπορεί να ταξιδέψει και σε άλλες χώρες αν χρειαστεί. Είχε αναγγείλει νωρίτερα το ταξίδι του Πομπέο στο Twitter και είπε πως μίλησε με τον βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας για τον Κασόγκι.
 
Επίσης το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι ο Μάικ Πομπέο θα μεταβεί τη Δευτέρα στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.
 
«Ο πρόεδρος έχει καλέσει να διεξαχθεί μια ταχεία και ανοικτή έρευνα για την εξαφάνιση του δημοσιογράφου της Ουάσινγκτον Ποστ Τζαμάλ Κασόγκι», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Χέδερ Νάουερτ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:00