search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:43
MENU CLOSE

Γρηγοράκος για συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ: Δεν θα πάρουμε

15.10.2018 14:47
Στο «Σωτηρία» με Covid ο πρώην υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος - Media

 

Για τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για την υγεία, τα μηνύματα και την απήχηση του ΚΙΝΑΛ και τις μετεκλογικές συνεργασίες του κόμματος μίλησε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 fm ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Αναλυτικά, αποσπάσματα της συνέντευξης:

Καινοτόμες προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για την Υγεία

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει η απαιτούμενη χρηματοδότηση του συστήματος υγείας. Επίσης, ότι στο παρελθόν ξοδεύαμε δυσανάλογα με την ποιότητα που προσφέραμε. Μόνο ένα μέρος των χρημάτων πήγαινε στους πολίτες ενώ το υπόλοιπο “χανόταν”. Αυτό εμείς προσπαθήσαμε να το διορθώσουμε. Το πρόβλημα ωστόσο παραμένει. Για να δώσω ένα παράδειγμα, σήμερα το ΚΑΤ έχει 8 μήνες αναμονή για να εγχειριστεί κάποιος. Η αναμονή αυτή δεν ανοίγει το παράθυρο της διαφθοράς; Δυστυχώς αυτό συμβαίνει. Γι’ αυτό η πρότασή μου είναι η σύμπραξη του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα προς όφελος του πολίτη. Όπως το ξεκινήσαμε με τον Θανάση Γιαννόπουλο για τις μονάδες εντατικής θεραπείας και το ΕΚΑΒ. Με μια απλή κίνηση, νοικιάζοντας κρεβάτια από τον ιδιωτικό τομέα, με αυστηρά κριτήρια, μειώθηκε το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης κλινών ΜΕΘ. Επίσης, ο Γρηγόρης Σολωμός έκανε συμβάσεις με τις ιδιωτικές κλινικές για να εξυπηρετηθούν οι άνθρωποι και να καταπολεμήσει τη διαφθορά. Για μένα μεγάλη τομή στην υγεία αποτελεί κάθε πρωτοβουλία που είναι προς το συμφέρον του πολίτη. Πιστεύω στην σύμπραξη του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, αρκεί να είναι ξεκάθαρο το πλαίσιο αυτής της συμφωνίας. Το σύστημα υγείας αποτελείται τόσο από δημόσιες όσο και από ιδιωτικές δομές υγείας. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε. Χρειάζεται ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο και ένα καλό ελεγκτικό μηχανισμό, που θα συνδέει τους δύο τομείς: τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Όταν πάρουμε τα καλά και από τους δύο τομείς, η έκβαση θα είναι υπέρ του πολίτη. Αυτό σημαίνει δημοκρατία.

Τα μηνύματα για την πολιτική απήχηση του ΚΙΝΑΛ

Έχουμε μια δυναμική στην κοινωνία, η οποία αυτή τη στιγμή δεν αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις. Στο πλαίσιο της επαφής μας με την καθημερινότητα των πολιτών, διοργανώσαμε μια σειρά επισκέψεων στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας. Προχθές ήμασταν με την κ. Γεννηματά και κλιμάκιο του τομέα υγείας του ΚΙΝΑΛ στο νοσοκομείο “Γ. Γεννηματάς”. Συναντήσαμε τον Διοικητή και τα θεσμικά όργανα. Σήμερα επισκεφθήκαμε το νοσοκομείο “Έλενα Βενιζέλου”, στο οποίο μάλιστα είχα διατελέσει Πρόεδρος πριν 25 χρόνια. Κλείσαμε έναν πρώτο κύκλο επισκέψεων. Δεν θέλω να μπω σε μια λογική καταγγελίας όλων των πραγμάτων. Την υγεία δεν πρέπει να τη βάλουμε σε κομματικό πλαίσιο. Οφείλουμε να κοιτάξουμε το συμφέρον του πολίτη. Αυτό που διαπιστώσαμε από τις επισκέψεις μας στα νοσοκομεία είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα.

Πιθανές μετεκλογικές συνεργασίες του ΚΙΝΑΛ

Στην πρόταση του κ. Τσίπρα για συνεργασία απαντάμε: “δεν θα πάρουμε”. Υπάρχει πιο συντηρητικό κόμμα από τον ΣΥΡΙΖΑ; Έχει κάνει σύμπραξη και κυβερνά τη χώρα με το πιο ακροδεξιό κόμμα του δημοκρατικού τόξου, με γνώμονα την ιδιοτέλεια για τους κυβερνητικούς θώκους. Και τώρα, που είδε τα δύσκολα, ζητά βοήθεια από άλλες δυνάμεις, ζητά βοήθεια από το ΚΙΝΑΛ;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:43