05/03/2021 17:58:46

Έρευνα για καπνίζοντες: Το 92% ζητά αυστηρό επιστημονικό έλεγχο

Έρευνα για καπνίζοντες: Το 92% ζητά αυστηρό επιστημονικό έλεγχο - MediaΠοσοστό 77% των ενηλίκων εκτιμούν ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να συμβάλουν, ώστε όσοι θα συνέχιζαν να καπνίζουν τσιγάρα να στραφούν σε καλύτερες εναλλακτικές, σύμφωνα με έρευνα της Ipsos που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Philip Morris. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της «Παπαστράτος», το 86% (92% στην Ελλάδα) των συμμετεχόντων στην έρευνα, θεωρούν ότι οι εταιρείες καταναλωτικών προϊόντων οφείλουν να επενδύουν στην έρευνα και καινοτομία προς το συμφέρον της δημόσιας υγείας, όμως μόνο το 35% (27% στην Ελλάδα) δηλώνουν ικανοποιημένοι από τις ενέργειες των Αρχών να πρόσβαση όλων στις τελευταίες εξελίξεις και την καινοτομία.

Σημειώνεται πάντως, ότι ποσοστό 92% των συμμετεχόντων στην έρευνα ζητούν αυστηρό επιστημονικό έλεγχο πριν την κυκλοφορία στην αγορά των νέων προϊόντων και το 91% συμφωνούν ότι πρέπει εν συνεχεία αυτά να ελέγχονται προκειμένου να διασφαλιστεί ότι μειώνουν τη βλάβη που προκαλεί το τσιγάρο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.