19/02/2020 21:14:25

«Πράσινο φως» στον όμιλο Βαρδινογιάννη για την IBG

«Πράσινο φως» στον όμιλο Βαρδινογιάννη για την IBG - Media

Ένα βήμα πιο κοντά στην απόκτηση του ελέγχου της IBG βρίσκεται ο Όμιλος Βαρδινογιάννη που κατέθεσε τη μοναδική πρόταση στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την πώληση της Επενδυτικής Τράπεζας, καθώς και των θυγατρικών της στην Ελλάδα (CPB ΑΕΔΑΚ και Laiki Factors).

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κύπρο, αλλά και από πηγές που παρακολουθούν στενά τη διαδικασία, τις οποίες επικαλείται το capital.gr, στη συνεδρίαση της κυπριακής Αρχής Εξυγίανσης, στην οποία έχουν περιέλθει τα περιουσιακά στοιχεία της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, η εισήγηση του εκκαθαριστή ήταν θετική για την πρόταση που έχει καταθέσει το επενδυτικό σχήμα του Ομίλου Βαρδινογιάννη, στο οποίο συμμετοχή διαθέτει και η Μότορ Όιλ.

Με βάση τις ίδια πηγές, η Αρχή Εξυγίανσης Κύπρου πλέον ανάβει το πράσινο φως για να προχωρήσει η διαδικασία και να περάσει στο στάδιο της ολοκλήρωσης των προβλεπόμενων ελέγχων από τις εποπτικές και άλλες αρχές. Εφόσον αυτές ολοκληρωθούν, η IBG θα περάσει στον έλεγχο του Ομίλου Βαρδινογιάννη, ο οποίος το περασμένο Καλοκαίρι ολοκλήρωσε την εξαγορά της Marfin Bank Romania, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει η Αρχή Εξυγίανσης της Κύπρου

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.