08/04/2020 22:30:03

Το Πεντάγωνο ετοιμάζεται να εξοπλίσει τα F-22 με το «απόλυτο όπλο»

Το Πεντάγωνο ετοιμάζεται να εξοπλίσει τα F-22 με το «απόλυτο όπλο» - Media

 

Μπορεί τα stealth μαχητικά F-22 των ΗΠΑ να έχουν επισκιαστεί από τα διαβότητα F-35, ωστόσο, φαίνεται ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται να εξοπλίσουν τα Raptor με το «απόλυτο όπλο», όπως ισχυρίζονται.

Δεδομένου ότι τα F-35 αντιμετωπίζουν ακόμα διάφορα προβλήματα, τα F-22 αποδεικνύονται η ιδανική πλατφόρμα δοκιμής ενός συνδυασμού που -κυριολεκτικά- σκοτώνει: της χρήσης drones ελεγχόμενων από τα ίδια τα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του National Interest, τα 4ης γενιάς μαχητικά ετοιμάζονται να εφοδιαστούν με σύστημα καθοδήγησης μη επανδρωμένων σκαφών, το οποίο θα τους επιτρέπει να χτυπούν στόχους σε πολύ μεγάλη απόσταση.

Συγκεκριμένα, το F-22 θα εφοδιαστεί με το κατάλληλο software, ώστε οι πιλότοι να μπορούν μέσα από το cockpit και μέσω σύνδεσης δεδομένων με επίγειες βάσεις να κατευθύνουν τα drones με τα ίδια τα χειριστήριά τους.

Μάλιστα, μελέτη πλέον μιλά για έναν απόλυτο συνδυασμό οπλικών συστημάτων, επανδρωμένων, μη επανδρωμένων, ηλεκτρονικών συστημάτων και δικτυών ως το μέλλον του εναέριου πολέμου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αρχικά με το συγκεκριμένο σύστημα ελέγχου drones θα εφοδιαστούν τα F-22 και τα βομβαρδιστικά B-2, ενώ εξετάζεται η συγκεκριμένη δυνατότητα και για τα F-35.

Πληροφορίες: National Interest

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.