search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:12
MENU CLOSE

Λήξαν το θέμα με Καμμένο – Φυγή προς τα μπρος, με Υπουργικό

16.10.2018 05:13
Λήξαν το θέμα με Καμμένο - Φυγή προς τα μπρος, με Υπουργικό  - Media
 
Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό Συμβούλιο κι ενώ οι κραδασμοί στην κυβέρνηση από τις πρωτοβουλίες Καμμένου έχουν αρχίσει ουσιαστικά να εκτονώνονται μετά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και την συνέντευξή του χθες νωρίς το πρωί στην ΕΡΤ.
 
Η ατζέντα περιλαμβάνει τον προϋπολογισμό και τον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου, ωστόσο με ενδιαφέρον αναμένονται και τα μηνύματα που θα στείλει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα ο Αλέξης Τσίπρας.
 
Ο Πάνος Καμμένος έριξε τους τόνους μέσω την ΕΡΤ, ξεκαθάρισε ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει εγκρίνει την πρότασή του για το εναλλακτικό σχέδιο στο Σκοπιανό και ανανέωσε τη δέσμευσή του στην κυβερνητική συνεργασία διαβεβαιώνοντας μεταξύ άλλων πως βρίσκεται σε πλήρη αρμονία με τον πρωθυπουργό.
 
Αξίζει να σημειωθεί ως ένα ακόμη στοιχείο της διαχείρισης που επιλέχθηκε για εκτόνωση αλλά και για να σταλούν τα κατάλληλα μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση η συνέντευξη του Γραμματέα Πάνου Σκουρλέτη επίσης στη δημόσια τηλεόραση λίγο μετά τη συνέντευξη Καμμένου. «Είναι θετικό που αισθάνθηκε την ανάγκη να δώσει διευκρινίσεις ότι εκφράζει προσωπικές απόψεις. Ότι την κύρια ευθύνη για θέματα εξωτερικής πολιτικής την έχουν ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών» είπε ο Πάνος Σκουρλέτης για τον υπουργό Άμυνας.
 
Κοινώς, υπήρξε ένα διακριτικό αλλά στενό μαρκάρισμα του υπουργού Άμυνας καθώς: υποχρεώθηκε να δώσει εξηγήσεις στην ΕΡΤ, με τον Γραμματέα του κόμματος στη συνέχεια να δίνει το μήνυμα ότι τα όσα είπε συνιστούν μια αποδεκτή «διόρθωση» της στάσης του, ενώ με την ευκαιρία τού άσκησε και κριτική για τις αντιφάσεις του (που όπως είπε συνιστούν πολιτικό πρόβλημα για τον ίδιο τον Καμμένο) και του διεμήνυσε κατ΄επανάληψη των όσων έχει πει ο πρωθυπουργός το τελευταίο διάστημα, ότι στην παρούσα Βουλή υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία «τόσο για τη Συμφωνία των Πρεσπών όσο και να μην χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης η παρούσα κυβέρνηση, αν τεθεί τέτοιο ζήτημα». Και όλα αυτά με τον Αλέξη Τσίπρα να τηρεί αποστάσεις αποφεύγοντας προς το παρόν ένα τετ α τετ.
 
Από την άλλη, σε επίπεδο δηλώσεων η κόντρα Καμμένου με κομματικά στελέχη αλλά και με την Εφημερίδα των Συντακτών – κόντρα η οποία πάντως φαίνεται να εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές – συνεχίστηκε και χθες.
 
Για την κυβέρνηση ουσιαστικά το θέμα έχει κλείσει με το ενδιαφέρον σήμερα να στρέφεται στα Σκόπια και την προσπάθεια Ζάεφ να πετύχει την πλειοψηφία που χρειάζεται για την Συνταγματική Αναθεώρηση. Επίσης, το βάρος πέφτει από εδώ και στο εξής στα νομοθετήματα που υλοποιούν τις κοινωνικές παρεμβάσεις που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, στο θέμα των συντάξεων – για το οποίο η εκτίμηση είναι ότι θα κλείσει συναινετικά – και στο ζήτημα της αύξησης του κατώτατου μισθού.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:12