search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:46
MENU CLOSE

Προβληματισμός στην Κρήτη: Πάνω από 200 νέα κρούσματα καρκίνου σε λίγους μήνες

16.10.2018 07:38
Προβληματισμός στην Κρήτη: Πάνω από 200 νέα κρούσματα καρκίνου σε λίγους μήνες - Media

 

Ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία της Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων, σύμφωνα με τα οποία, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο.

Στο περιθώριο της επιστημονικής διημερίδας που διεξάγεται από χθες Παρασκευή στο Μεγάλο Αρσενάλι για τη θεραπεία των νεοπλασματικών νοσημάτων, τονίστηκε ότι η αύξηση είναι μεγαλύτερη από τα στοιχεία του νοσηλευτικού ιδρύματος, δεδομένου ότι σε αυτά δεν περιλαμβάνονται περιστατικά που αντιμετωπίζονται σε άλλα νοσοκομεία ή κλινικές.

Σύμφωνα με το documento.gr, που επικαλείται δημοσίευμα από το neakriti.gr, είναι ενδεικτικό ότι, από την αρχή του χρόνου μέχρι τον περασμένο Αύγουστο, στην Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων προσήλθαν 210 νέοι ασθενείς. Σύμφωνα με τη διευθύντρια της κλινικής, ογκολόγο κ. Ηλιάδα Μπομπολάκη, «οι ασθενείς αυτοί προστίθενται στους παλιούς, κάποιοι από τους οποίους κάνουν θεραπεία, άλλοι δέχονται υποστηρικτική φροντίδα και κάποιοι είναι σε μια παρακολούθηση, η οποία γίνεται κατά διαστήματα. Γενικά υπάρχει μια ανοδική πορεία στον αριθμό των ασθενών που αντιμετωπίζουμε ανά έτος».

Την ίδια ώρα, πάντως, νέες θεραπευτικές μέθοδοι έρχονται να ανατρέψουν όσα ίσχυαν μέχρι σήμερα στη μάχη κατά του καρκίνου. Η ανοσοθεραπεία έχει δώσει μέχρι σήμερα θεαματικά αποτελέσματα σε μορφές καρκίνου όπως το μελάνωμα, ωστόσο δε συνίσταται για όλους τους τύπους καρκίνου.

«Αλλάζουν πολύ τα δεδομένα τα τελευταία χρόνια στην Ογκολογία. Πλέον εφαρμόζεται η ανοσοθεραπεία σε πολλούς καρκίνους», σημείωσε η κ. Μπομπολάκη, συμπληρώνοντας ότι «υπάρχουν διαφορετικές και καινούργιες θεραπευτικές επιλογές και έχει αλλάξει πολύ η πρόγνωση. Οι ασθενείς που ανταποκρίνονται στις καινούργιες θεραπείες μπορεί να έχουν μια μακρά επιβίωση».

Ο διευθυντής του Ογκολογικού Τμήματος του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της επιστημονικής διημερίδας για τον καρκίνο κ. Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε τη σημασία της ανοσοθεραπείας, σημειώνοντας ότι ουσιαστικά έρχεται να προστεθεί στα κλασικά “όπλα” της χημειοθεραπείας και της ακτινοθεραπείας.

«Προσπαθούμε να βρούμε τη θέση και τους συνδυασμούς με τους οποίους θα μπορέσει να δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα για τους ασθενείς», είπε ο κ. Ανδρουλάκης. Εξήγησε ότι «η ανοσοθεραπεία βοηθάει κάποιους ασθενείς που οι επιλογές τους με τη χημειοθεραπεία ήταν περιορισμένες. Δεν είναι όμως κάτι που αλλάζει τελείως τους κανόνες του παιχνιδιού και σίγουρα δεν είναι για όλους τους ασθενείς».

Η επιστημονική διημερίδα για τον καρκίνο, οι εργασίες της οποίας συνεχίζονται σήμερα, διοργανώνεται από την Εταιρεία Γηριατρικής Ογκολογίας σε συνεργασία με τη Μονάδα Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών “Παναγία η Βοήθεια”, το Ογκολογικό Τμήμα του Βενιζελείου, την Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων και την Εταιρεία Στήριξης Αντικαρκινικής Έρευνας. Τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας, της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας και του Τομέα Νοσηλευτικής Ογκολογίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30