search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:27
MENU CLOSE

Ξεψύχησε αβοήθητος στην πίστα του αεροδρομίου της Σάμου – Καταγγέλουν τη Fraport οι εργαζόμενοι

16.10.2018 10:05
Στην ενδοχώρα από τη Σάμο 700 πρόσφυγες και μετανάστες - Media

 

Και δεν είναι μόνο αυτό. Το θέμα είναι όσα προηγήθηκαν, η έλλειψη γιατρού και η καθυστέρηση του ασθενοφόρου. Πρόκειται για εργαζόμενο του αεροδρομίου, ο οποίος κατέρρευσε στην πίστα και δεν υπήρχε γιατρός στο αεροδρόμιο για τις πρώτες βοήθειες. Ο γιατρός του νησιού βρισκόταν στο κέντρο υγείας που απέχει 18 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο.

Οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο εξέδωσαν ανακοίνωση που μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ακόμη ένας εργαζόμενος νεκρός την ώρα της δουλειάς. Ακόμη ένας εργαζόμενος απροστάτευτος επειδή η πρόληψη και η ασφάλεια για τις μεγάλες επιχειρήσεις είναι κόστος και η ανθρώπινη ζωή αναλώσιμη.

Ο συνάδελφος, εργαζόμενος στο αεροδρόμιο Σάμου, έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας, μη έχοντας τη στοιχειώδη βοήθεια, μια και δεν υπήρχε γιατρός στον εργασιακό χώρο του αεροδρομίου.

Η εταιρεία Fraport, στην ιδιοκτησία της οποίας είναι το αεροδρόμιο Σάμου, δεν έχει γιατρό 24 ώρες το 24ωρο και κάθε μέρα, σε έναν χώρο με εκατοντάδες εργαζόμενους στις υπηρεσίες του αεροδρομίου, στο εργοτάξιο που υπάρχει εκεί, αφού χτίζονται-επισκευάζονται οι εγκαταστάσεις του και με χιλιάδες επισκέπτες-επιβάτες καθημερινά, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ευθύνη έχει και η κυβέρνηση που δεν λογαριάζει τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων. Έχει αφήσει ολόκληρο Νομό χωρίς Τμήμα Υγιεινής και Ασφάλειας αφού οι περικοπές σε δημόσιες υπηρεσίες και τα οργανογράμματά της … δεν το προβλέπουν, ενώ μετακίνησε πριν λίγους μήνες τον μοναδικό Επιθεωρητή που ήταν στο νησί, αφήνοντας μικρούς και κυρίως μεγάλους εργασιακούς χώρους χωρίς τον παραμικρό έλεγχο.»

Το πρωί μίλησε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «καλημέρα Ελλάδα» ο αδερφός του θύματος που μεταξύ άλλων είπε πως ο άνδρας έπεσε ξαφνικά και χωρίς να έχει προηγηθεί κάτι, στην πίστα του αεροδρομίου.

Ο ίδιος, καθώς και ο ανιψιός του και γιος του νεκρού, που επίσης εργάζονται στο αεροδρόμιο, τον αντιλήφθηκαν και έσπευσαν να τον βοηθήσουν. Ο γιατρός του αεροδρομίου δεν ήταν παρών, αφού βρισκόταν στο Νοσοκομείο Σάμου, δηλαδή σε μια απόσταση περίπου 18 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο.

Όπως είπε ο αδελφός του άτυχου άντρα, στο σημείο μετέβη ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με μεγάλη καθυστέρηση, με τους διασώστες να διαπιστώνουν απλώς τον θάνατό του. Τέλος, όπως είπε ο άνδρας, υπήρχε απινιδωτής, όμως κανένας δεν ήξερε να τον χρησιμοποιήσει.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:27