search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:59
MENU CLOSE

ΣΕΒ: Δεν είπαμε να περικοπούν οι συντάξεις, είπαμε ότι δεν μας παίρνει να μην περικοπούν

16.10.2018 12:26
ΣΕΒ: Δεν είπαμε να περικοπούν οι συντάξεις, είπαμε ότι δεν μας παίρνει να μην περικοπούν - Media

 

Ο ΣΕΒ δεν πήρε καμία θέση για περικοπή των συντάξεων, αυτό που απλά κάναμε ήταν να εκθέσουμε τα πραγματικά στοιχεία της οικονομίας και τις δύσκολες επιλογές που συνεπάγονται, υποστήριξε ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου, Άκης Σκέρτσος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ραδιοφωνικό Σταθμό NEWS247.

Ο ίδιος τόνισε ότι «η αύξηση του παρονομαστή, δηλαδή του ΑΕΠ, είναι και ο μόνος ασφαλής δρόμος για να μειωθεί το μερίδιο των συντάξεων ως ποσοστό του ΑΕΠ, χωρίς απαραίτητα να μειωθούν οι ίδιες οι συντάξεις σε μια χώρα που γερνάει. Διαφορετικά θα τρώμε από τις σάρκες μας και θα μοιράζουμε υποσχέσεις για συντάξεις, μισθούς, κλπ, χωρίς αντίκρισμα» και πρόσθεσε: «Η συζήτηση περί συντάξεων είναι προεκλογική και δεν μας αφορά. Αυτό που μας αφορά είναι η παραγωγή και η ανάπτυξη, η αύξηση της πίτας, το πώς θα κάνουμε ελκυστική τη χώρα μας από άποψη επενδύσεων και θα αποφύγουμε το brain drain, γιατί είμαστε μια χώρα που γερνάει».

Ο κ. Σκέρτσος σημείωσε, τέλος, ότι είμαστε πλέον εκτεθειμένοι στις αγορές, οι οποίες και αξιολογούν τη χώρα με βάση τα βασικά οικονομικά μεγέθη και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. «Εάν αρχίσουμε, στο πλαίσιο ενός προεκλογικού ανταγωνισμού, να ξηλώνουμε αυτά για τα οποία έχουμε δεσμευθεί, τότε θα αρχίσει η αμφισβήτηση από το εξωτερικό και η Ελλάδα θα μπει σε νέες περιπέτειες», κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:57