search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:27
MENU CLOSE

Δραγασάκης: Περιμένουμε επενδύσεις 22 δισ. εντός τριετίας

16.10.2018 12:57
Δραγασάκης για ΕΛΣΤΑΤ: Η ΝΔ έφερε την ύφεση πριν τον κορωνοϊό - Media

 

Η κυβέρνηση προσδοκά σε επενδύσεις ύψους 22 δισ. ευρώ σε ορίζοντα τριετίας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης.

Μιλώντας σε εκδήλωση της British American Tobacco με αφορμή το λανσάρισμα του προϊόντος θερμαινόμενου καπνού glo, ο κ. Δραγασάκης σημείωσε πως σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη στο υπουργείο Οικονομίας με τις τράπεζες έγινε μια ανασκόπηση των συνθηκών χρηματοδότησης της οικονομίας.

«Χάρηκα που άκουσα τις τράπεζες να μου λένε ότι η βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος επηρεάζει θετικά και τη δική τους ρευστότητα και ότι εφέτος, το 2018, θα κλείσει με συνολικές αναχρηματοδοτήσεις και νέες χρηματοδοτήσεις 11 δισ. ευρώ», είπε.

Όπως ανέφερε, το 2019 θα είναι το πρώτο έτος με καθαρή πιστωτική επέκταση.

«Επίσης ανακοινώσαμε στις τράπεζες ότι εμείς ως υπουργείο επεξεργαστήκαμε μια σειρά από χρηματοδοτικά εργαλεία με δημόσιους πόρους και πόρους του ΕΣΠΑ με στόχο να ενισχύσουμε αυτή τη δυναμική και κυρίως να βοηθήσουμε στη χρηματοδότηση επενδύσεων.

Αυτά τα εργαλεία αθροίζουν ένα ποσό γύρω στα 7,5 με 8,5 δισ. ευρώ που σε ορίζοντα τριετίας προσδοκούμε να ενεργοποιήσουν επενδύσεις της τάξης των 22 δισ. ευρώ», συμπλήρωσε.

Ο κ. Δραγασάκης χαρακτήρισε πολύ σημαντική την επένδυση της BAT, σημειώνοντας πως υπηρετεί πλήρως τους στόχους της κυβέρνησης και της χώρας.

Όπως εξήγησε, είναι σημαντική διότι δημιουργεί 250 νέες θέσεις εργασίας και επειδή επιλέγεται η Ελλάδα για να κυκλοφορήσουν νέα προϊόντα.

Επεσήμανε, δε, ότι πρόκειται για επιχειρηματική απόφαση «που θα δικαιωθεί διότι έρχεται σε μια συγκυρία που η ελληνική οικονομία αφήνει πίσω της μια οδυνηρή κρίση με βαθιά ύφεση, με μεγάλη ανεργία, με παρατεταμένη λιτότητα».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 16:27