search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:56
MENU CLOSE

Κλιμακώνεται ο πόλεμος Ιταλίας: Βρυξελλών: Ντι Μάιο σε Γιουνκέρ: «Σου μένει λίγος χρόνος»

16.10.2018 13:24
Ανακούφιση στην Ιταλία: Τα «Πέντε Αστέρια» ενέκριναν την κυβέρνηση με το Δημοκρατικό Κόμμα - Media

 

Σε ανοιχτό πόλεμο Ρώμης-Βρυξελλών τείνει να μετατραπεί ο ιταλικός προϋπολογισμός με τον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι ντι Μάιο να επιτίθεται κατά του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ με ανοίκειο τρόπο.

Με αφορμή δηλώσεις του Γιουνκέρ σχετικά με τη στάση της Κομισιόν έναντι της Ρώμης, ο ντι Μάιο σε πολύ σκληρό ύφος τόνισε ότι «του Γιούνκερ του μένει λίγος χρόνος. Τον Μάιο τα πράγματα θα αλλάξουν. Μας λέει ότι η Ευρωζώνη θα επαναστατήσει, αλλά εξ ονόματος ποιου μιλά; Πρέπει να μας πει ποιος λαμβάνει πραγματικά τις αποφάσεις, στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αφορμή για την σκληρή αυτή δήλωση στάθηκε η διευκρίνιση του Γιουνκέρ ότι «αν δεχθούμε την παρέκκλιση του ιταλικού προϋπολογισμού από τους ευρωπαϊκούς κανόνες, ορισμένες χώρες θα μας προπηλάκιζαν με την κατηγορία ότι είμαστε υπερβολικά ευέλικτοι με την Ιταλία», είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η δυναμική της ιταλικής δημόσιας οικονομίας «τον κάνει να ανησυχεί ιδιαίτερα», αλλά υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχουν προκαταλήψεις» και ότι «με την Ιταλία θα αναπτυχθεί συζήτηση, όπως γίνεται και με όλες τις άλλες χώρες».

«Δεν θέλω να σχολιάσω τα μέτρα του ιταλικού προϋπολογισμού. Ασχολούμαι με τον τελικό ισολογισμό εσόδων και εξόδων. Δεν θα υπεισέλθουμε στα περιεχόμενα, διότι θα γινόμασταν στόχος επιθέσεων», είπε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος αργά σήμερα το απόγευμα αναμένεται να έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πάντως τόνισε ότι «δεν θεωρεί πως στην αυριανή σύνοδο κορυφής η Ιταλία πρέπει να καθίσει στο σκαμνί του κατηγορούμενου», διότι «πρώτα υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία η οποία πρέπει να ακολουθηθεί». «Η Ιταλία χρειάζεται την Ευρώπη και η Ευρώπη την Ιταλία», τόνισε τέλος ο επικεφαλής της Κομισιόν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:56