search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:10
MENU CLOSE

ΕΣΗΕΑ: Επιστολή στο ΕΣΡ για τη στοχοποίηση των αθλητικών συντακτών

16.10.2018 16:35
ΕΣΗΕΑ: Παρέμβαση στον ΕΦΚΑ για τα ένσημα των δημοσιογράφων της ΕΡΤ - Media

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε σήμερα την ακόλουθη επιστολή προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, σχετικά με τη στοχοποίηση των συναδέλφων από αθλητικούς παράγοντες και οπαδικές εκπομπές σε ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ και τους κινδύνους που προκύπτουν για την εργασία και την ασφάλειά τους:

«Κύριε Πρόεδρε,

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έξαρση επιθέσεων, εναντίον δημοσιογράφων, από οπαδούς και παράγοντες ομάδων μέσα από αθλητικές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συχνότητες. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι η στοχοποίηση συναδέλφων μας, η απαξίωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος στα αθλητικά ΜΜΕ και παράλληλα να δημιουργείται κίνδυνος για την ασφάλεια των συναδέλφων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, σε συνάντηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΑΤ, κατέγραψε το πρόβλημα σε όλες τις εκφάνσεις του και αποφασίσαμε από κοινού να προσφύγουμε ενώπιον σας και να ζητήσουμε τη συνδρομή σας, προκειμένου να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα για να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη συμπεριφορά.
Σας ενημερώνουμε ότι η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων έχει ήδη απασχοληθεί με το πρόβλημα, που καθημερινά πλέον διογκώνεται στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία, η οποία μάλιστα έχει αναγνωρίσει ότι, η βία που ασκείται εναντίον δημοσιογράφων είναι εγκληματική ενέργεια. Το γεγονός αυτό θεωρείται σημαντική απόφαση για την ασφάλεια των δημοσιογράφων, οι οποίοι πρέπει να ασκούν το λειτούργημά τους χωρίς εξαρτήσεις και παρεμβάσεις. Κάτι τέτοιο, άλλωστε, είναι καθοριστικής σημασίας για κάθε δημοκρατική κοινωνία.
Είμαστε στη διάθεσή σας και θεωρούμε ότι θα ήταν πολύ χρήσιμη μια συνάντηση μαζί σας, το συντομότερο δυνατόν, για να σας αναλύσουμε τις σκέψεις και τις προτάσεις μας επί του προβλήματος

Με τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Μαρία Θ. Αντωνιάδου Σταύρος Καπάκος»

Πηγή: zoornalistas.com

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:06