search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:28
MENU CLOSE

Επιλέγει το ευρώ η Βενεζουέλα, τέλος το δολάριο

16.10.2018 20:16
Μαδούρο: Φτιάξαμε φάρμακο που εξουδετερώνει τον κορωνοϊό (Video) - Media

 

Σταματάει να χρησιμοποιεί το δολάριο για τις διεθνείς συναλλαγές της η Βενεζουέλα, επιλέγοντας το ευρώ, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη η κυβέρνηση Μαδούρο. 

Μέσω δημόσιας δήλωσης που πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Νίκολας Μαδούρο, αρμόδιος για οικονομικά ζητήματα, Tareck El Aissami «όλες οι συναλλαγές στην αγορά συναλλάγματος της Βενεζουέλας θα γίνονται στο ευρώ και όχι στο δολάριο, όπως ίσχυε μέχρι τώρα».

Εξήγησε, μάλιστα, ότι οι τελευταίες κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ κατά της χώρας της Νότιας Αμερικής «μπλοκάρουν τη δυνατότητα της Βενεζουέλας να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στην αγορά συναλλάγματος χρησιμοποιώντας το δολάριο». Είναι μια «παράνομη, αυθαίρετη απαγόρευση, αντίθετη προς το διεθνές δίκαιο», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:27