search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:33
MENU CLOSE

Ένταση στην Φιλοσοφική με το «στέκι» του Ρουβίκωνα

17.10.2018 08:02
Έκλεισε η Φιλοσοφική Αθηνών - Τα μαθήματα θα γίνουν στις εγκαταστάσεις… Ρουβίκωνα  - Media

 

Οι καθηγητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών έδιωξαν τον Ρουβίκωνα από τη Φιλοσοφική. «Η πανεπιστημιακή κοινότητα προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπειά της και την απρόσκοπτη λειτουργία της.

Ο χώρος 516 βρίσκεται στη διάθεση της Φιλοσοφικής Σχολής», λέει σε ανακοίνωσή της η Κοσμητεία. 

Μετά την απομάκρυνση του Ρουβίκωνα από το “στέκι” τους επικράτησε ένταση στην Φιλοσοφική. Πανεπιστημιακοί σχημάτισαν νωρίτερα ανθρώπινη αλυσίδα προκειμένου να μην επιτρέψουν στα μέλη του Ρουβίκωνα να εισέλθουν στο γραφείο που έχουν καταλάβει εδώ και περίπου μία εβδομάδα με αποτέλεσμα κάποιοι να εξαγριωθούν. Εκεί επικράτησε μία μικρή ένταση μεταξύ καθηγητών και μελών του Ρουβίκωνα. 

Η ανακοίνωση της Κοσμητείας

Αναστάτωση, καταλήψεις και εγκλωβισμός καθηγητών

Η κατάληψη γραφείων στη Φιλοσοφική Σχολή από μέλη του Ρουβίκωνα είχε προκαλέσει αναστάτωση στην πανεπιστημιακή κοινότητα. 

Χθες οι Πρυτανικές Αρχές με ανακοίνωσή τους απαιτούσαν από τον Ρουβίκωνα να αποχωρήσει από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή, ενώ καταδίκαζαν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις.

Η ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών

«Οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ καταδικάζουν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις και απαιτούν από την εξωπανεπιστημιακή οργάνωση του ΡΟΥΒΊΚΩΝΑ να αποχωρήσει από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή.

Η καθημερινή εκπαίδευση και εργασία χιλιάδων φοιτητών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μόνιμων εργαζομένων και συμβασιούχων καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και σεβασμό στην ακαδημαϊκή δεοντολογία μακριά από εξωτερικές παρεμβάσεις».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:32