search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:27
MENU CLOSE

«Τελικά τι σημαίνει Ελληνας;»: Προσφυγόπουλα ζητούν να συμμετάσχουν στην παρέλαση

17.10.2018 10:31
«Τελικά τι σημαίνει Ελληνας;»: Προσφυγόπουλα ζητούν να συμμετάσχουν στην παρέλαση - Media

 

Καθηγητής σε Λύκειο της Καβάλας εξέφρασε σε ανάρτησή του στο Facebook τη συγκίνηση των συναδέλφων του όταν προσφυγόπουλα, ζήτησαν να λάβουν μέρος στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου, υποστηρίζοντας ότι είναι υποχρέωσή τους προς το σχολείο και τη χώρα που τους φιλοξενεί.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, την ίδια ώρα Έλληνες μαθητές έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην συμμετέχουν στην παρέλαση.

Αναλυτικά, το κείμενο του καθηγητή Δ. Λυμπεράκη στο Facebook:

«Πριν λίγες ώρες στο 2ο ΓΕΛ Καβάλας: Προσπαθώ με τον γυμναστή του σχολείου, ματαίως, να σχηματίσουμε, από ένα σύνολο 300 μαθητών, δύο τμήματα παρέλασης αγοριών και κοριτσιών, συνολικά 65 παιδιά… οι δικαιολογίες των δικών μας παιδιών απίστευτες, προκειμένου να αποφύγουν την παρέλαση… τα τηλέφωνα των γονιών, για να υπερασπιστούν το δικαίωμα των κανακάρηδων στη μη παρέλαση, βροχή!!!

Κι εν μέσω ύβρεων και απειλών ένθεν κακείθεν εμφανίζονται 5 προσφυγόπουλα από τη Συρία -μαθητές μας της Α΄τάξης ( από τα 16 που φοιτούν) και μου δηλώνουν, μέσω του Αχμέτ που γνωρίζει ελληνικά σπαστά, ότι ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ, διότι είναι υποχρέωσή τους προς το σχολείο και τη χώρα που τους φιλοξενεί… Απόλυτη σιγή των υπολοίπων πιτσιρικάδων, συγκίνηση δική μας, δώρο στην απογυμνωμένη από ανθρωπιά και φιλοπατρία καθημερινότητά μας… χαρισμένη η εμπειρία μας στους Ελληναράδες του πληκτρολογίου που καλλιεργούν τον φόβο και τη μισαλλοδοξία, ποντάροντας στην ημιμάθεια… Τελικά τί σημαίνει ΕΛΛΗΝΑΣ;»

Το περιστατικό σχολίασε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Καβάλας, Σωτήρης Τότης, στο τοπικό ραδιόφωνο Πρωινή 93.7 και επισήμανε ότι το συμβάν είναι μεμονωμένο:

«Ενημερώθηκα για το θέμα, συνομίλησα και με το συνάδελφο που έκανε την ανάρτηση. Στο συγκεκριμένο σχολείο καταγράφεται άρνηση εκ μέρους κάποιων μαθητών, που ισχυρίζονται ότι θα λείπουν σε ταξίδι το Σαββατοκύριακο, ανήμερα δηλαδή της 28ης Οκτωβρίου. Θεωρώ ότι το περιστατικό είναι μεμονωμένο ή ότι πρόκειται για σύμπτωση. Ρώτησα σε άλλα γυμνάσια και λύκεια και πουθενά δεν παρατηρήθηκε παρόμοιο πρόβλημα. Επίσης, δεν υπάρχει πρόβλημα εάν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου συμμετέχουν και πρόσφυγες μαθητές».

Ωστόσο, ο καθηγητής που έκανε την ανάρτηση στο Facebook υπογράμμισε ότι το πρόβλημα δεν προκύπτει ως κεραυνός εν αιθρία και πως η άρνηση των μαθητών είναι φαινόμενο που παρατηρείται χρόνια:

«Το πρόβλημα που περιέγραψα δεν προκύπτει ως κεραυνός εν αιθρία. Η άρνηση των μαθητών, η απροθυμία τους να λάβουν μέρος στην παρέλαση παρατηρείται εδώ και δέκα περίπου χρόνια. Δεν είναι σωστό να κρύβουμε το πρόβλημα κάτω από το χαλί».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 15:27