08/04/2020 23:37:58

Μαριχουάνα... στοπ: Κατασχέθηκαν 52 κιλά ναρκωτικών κρυμμένα σε φιάλη υγραερίου που…ταξίδευε

Μαριχουάνα... στοπ: Κατασχέθηκαν 52 κιλά ναρκωτικών κρυμμένα σε φιάλη υγραερίου που…ταξίδευε - Media

 

Μαριχουάνα συνολικού βάρους 52 κιλών και 730 γραμμαρίων κατάσχεσαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν κρυμμένα στο εσωτερικό φιάλης υγραερίου, στα ύφαλα πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, στο Κερατσίνι.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου στα ύφαλα του πλοίου, {μήκους 334 μέτρων και σημαίας Πορτογαλίας, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στον προβλήτα ΙΙΙ της λιμενικής εγκατάστασης PCT (Piraeus Container Terminal)} εντοπίστηκε φιάλη υγραερίου, προσκολλημένη με ειδική αυτοσχέδια βάση πάνω στα ύφαλα του πλοίου. Άμεσα, στο σημείο έφτασαν στελέχη της διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ καθώς και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ το οποίο προχώρησε σε εκτενέστερο έλεγχο των υφάλων.

Αφαιρώντας τη φιάλη, στο εσωτερικό της εντοπίστηκαν 51 πλαστικές συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν μαριχουάνα, συνολικού μικτού βάρους 52.730 γραμμαρίων.

Ακολούθως, ο 47χρονος πλοίαρχος του πλοίου συνελήφθη από την Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση κατόπιν εντολής του αρμόδιου εισαγγελέα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.