21/07/2019 00:24:23

Τσίπρας κατεβάζει Κοτζιά απ' το τρένο με μηνύματα για Καμμένο

Τσίπρας κατεβάζει Κοτζιά απ' το τρένο με μηνύματα για Καμμένο - Media

 

«Με πόνο καρδιάς έκανα αποδεκτή την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά. Θέλω να τον ευχαριστήσω για την πολύτιμη συμβολή του αυτά τα τρία χρόνια στην αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την παραίτηση του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε ότι η κίνησή του να αναλάβει ο ίδιος το υπουργείο Εξωτερικών στέλνει μήνυμα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, σημειώνοντας ότι δεν θα ανεχτεί στο μέλλον καμία διγλωσσία από οποιονδήποτε, καμία προσωπική στρατηγική οποία δεν βρίσκεται στην εθνική γραμμή της χώρας και διαταράσσει την ομαλή πορεία εξόδου από την κρίση, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στον Πάνο Καμμένο.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο των Εξωτερικών για να κάνει ότι περνά από το χέρι του ώστε να προχωρήσει η ολοκλήρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και παράλληλα απεύθυνε κάλεσμα στην ΠΓΔΜ να προχωρήσει με αποφασιστικότητα και θάρρος στη συμφωνία, προειδοποιώντας ότι δεν θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία.

Επίσης τόνισε ότι η Ελλάδα δεν θα αποδεχτεί ποτέ την ένταξη της ΠΓΔΜ σε κανένα διεθνή οργανισμό όσο αυτή διατηρεί τη συνταγματική ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωσε τέλος τους γείτονες ότι η ελληνική πλευρά θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.