search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:27
MENU CLOSE

Χυμός καρότου: Τα οφέλη του για την επιδερμίδα, τα μάτια, το ανοσοποιητικό

17.10.2018 14:52
Χυμός καρότου: Τα οφέλη του για την επιδερμίδα, τα μάτια, το ανοσοποιητικό - Media

 

Τα καρότα είναι πλούσια σε βήτα καροτένιο, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά και έχουν εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία.

Η κατανάλωσή τους ως σνακ αποτελεί έξυπνη επιλογή που σας προσφέρει αρκετές φυτικές ίνες, όταν όμως καταναλώνονται ως χυμός έχουν περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα.

Ο χυμός καρότου σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενώ αποτελεί ιδανική εναλλακτική για όσους έχουν ευαισθησία στην κατανάλωση πολλών φυτικών ινών.

Δείτε με ποιους τρόπους ωφελεί την υγεία ο χυμός καρότου:

– Τονώνει το ανοσοποιητικό: Τώρα που ξεκινά η περίοδος της γρίπης και των συχνών κρυολογημάτων, είναι σημαντικό να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας για να αντιμετωπίσετε τους ιούς. Εκτός από υγιεινή διατροφή, άσκηση και καλό ύπνο, είναι σημαντικό να πίνετε χυμό καρότου, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία του ανοσοποιητικού. Το σώμα δεν συνθέτει βιταμίνη C, γι’ αυτό πρέπει να λαμβάνεται από τροφές και συμπληρώματα.

– Ενισχύει την όραση: Περιέχει βιταμίνη Α, η οποία εκτός από ισχυρό αντιοξειδωτικό, είναι και ένα από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τα μάτια. Η ανεπάρκεια βιταμίνης Α μπορεί να προκαλέσει απώλεια νυχτερινής όρασης και κηλίδες του Bitot, μικρές, λευκές αναπτύξεις επάνω στον επιπεφυκότα ή στο λευκό τμήμα του ματιού.

– Αποφεύγετε τα ανθυγιεινά σνακ: Όταν νιώθετε πείνα ανάμεσα στα κύρια γεύματα, είναι πιθανό να ενδώσετε σε ανθυγιεινά τρόφιμα όπως τσιπς ή γλυκά. Η κατανάλωση χυμού καρότου θα ικανοποιήσει τη λιγούρα και θα σας κρατήσει χορτάτους για αρκετή ώρα λόγω των πρωτεϊνών και των φυτικών ινών που περιέχει.

– Ωφελεί την επιδερμίδα: Η βιταμίνη C που υπάρχει σε αφθονία στα καρότα συμβάλλει στην επούλωση πληγών και τραυμάτων, επειδή είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου, της κύριας πρωτεΐνης του δέρματος και των συνδετικών ιστών. Λόγω της αντιοξειδωτικής δράσης της, προλαμβάνει την καταστροφή των κυττάρων.

– Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση: Αν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, η κατανάλωση χυμού καρότου μπορεί να σας βοηθήσει να την θέσετε υπό έλεγχο. Το κάλιο είναι ένα σημαντικό μέταλλο που βοηθά στην εξουδετέρωση των επιδράσεων του νατρίου και στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Ο χυμός καρότου είναι σημαντική πηγή καλίου και σας παρέχει 689 χιλιοστόγραμμα του στοιχείου ανά φλιτζάνι.

– Μειώνει το φούσκωμα: Εάν αισθάνεστε φούσκωμα, πιείτε χυμό καρότου. Μειώνει τα αέρια του πεπτικού και έχει διουρητική δράση.

Μειώνει τη χοληστερόλη: Ο χυμός καρότου περιέχει μεγάλη ποσότητα καλίου, το οποίο συμβάλλει στη μείωση της χοληστερόλης.

Πηγή: onmed.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30