search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:34
MENU CLOSE

Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής – Σύντομη συνάντηση Μακρόν – Μέι για το Brexit

17.10.2018 18:40
Στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής - Σύντομη συνάντηση Μακρόν - Μέι για το Brexit - Media

 

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ήδη ο Αλέξης Τσίπρας για τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Το θέμα στηνσυνεδρίαση και το δείπνο είναι το Brexit, ενώ την Πέμπτη θα συζητηθεί το μεταναστευτικό.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Πέμπτης και το απόγευμα θα αρχίσουν οι εργασίες της Ευρωασιατικής Συνόδου (ASEM) οι οποίες θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είχαν μια ολιγόλεπτη συνάντηση στις Βρυξέλλες με αντικείμενο το Brexit, ανακοίνωσε το μέγαρο των Ηλυσίων, λίγο πριν από την έναρξη της έκτακτης κρίσιμης ευρωπαϊκής Συνόδου για το θέμα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία δεν «απέχουν τόσο πολύ» από μια τελική συμφωνία για το Brexit, όμως το Λονδίνο πρέπει να καταγράψει «περαιτέρω πρόοδο» δήλωσε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους ενώ προσερχόταν στη Σύνοδο.

«Η Τερέζα Μέι πρέπει να μας πει τι είναι πιθανό να γίνει αποδεκτό δεδομένων των πολιτικών ισορροπιών της» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Γαλλίας, για τον οποίο είναι «επείγον» να επιτευχθεί μια συμφωνία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:33