19/02/2020 21:21:16

Το Facebook πέφτει και ο Ζούκενμπεργκ αμφισβητείται

Το Facebook πέφτει και ο Ζούκενμπεργκ αμφισβητείται - Media

 

Με τα προβλήματα στην ασφάλεια της ιδιωτικότητας των χρηστών να αυξάνονται και τις κατηγορίες για διασπορά ψευδών ειδήσεων να πληθαίνουν, ο CEO και ιδρυτής της εταιρίας, Μαρκ Ζούκενμπεργκ, βρίσκεται σε δυσμενή θέση.

Ο εμπνευστής του κολοσσού των social media είδε ισχυρούς μετόχους της εταιρίας να προτείνουν την απομάκρυνσή του από την προεδρία του Δ.Σ. και παράλληλα να μετατρέψει τη θέση του προέδρου σε ανεξάρτητη.

Η συγκεκριμένη πρόταση έχει μεγάλη βαρύτητα, μια υποστηρίζεται από τους υπουργούς Οικονομικών των πολιτειών του Ιλινόι, του Ρόουντ Άιλαντ, της Πενσιλβανία, καθώς και από τον αρμόδιο αξιωματούχο επί των οικονομικών της Νέας Υόρκης.

Βέβαια ο Ζούκενμπεργκ διατηρεί ποσοστό ψήφων που αντιστοιχεί στο 59,9% του συνόλου, κάτι που τον καθησυχάζει εν μέρει. Αυτό όμως που τον διατηρεί σε «αναμμένα κάρβουνα» είναι ότι η μετοχή του Facebook έχει υποχωρήσει κατά 27% από τον Ιούλιο, την ίδια στιγμή που η εταιρεία παρουσιάζει μειωμένα έσοδα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.