search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:54
MENU CLOSE

Μαγιόρκα: 13 νεκροί από τις πλημμύρες – Εντοπίστηκε και η σορός 5χρονου αγοριού

17.10.2018 20:27
Μαγιόρκα: 13 νεκροί από τις πλημμύρες - Εντοπίστηκε και η σορός 5χρονου αγοριού - Media

 

Στους 13 νεκρούς ανήλθε ο τελικός απολογισμός από τις πλημμύρες που σάρωσαν την 9η Οκτωβρίου τη νήσο της Μαγιόρκας, μετά τον εντοπισμό της σορού του τελευταίου αγνοούμενου, ενός παιδιού 5 ετών, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ γνωστοποίησε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι «το άψυχο κορμί του μικρού Αρτούρ βρέθηκε» έπειτα από μία εβδομάδα εντατικών ερευνών, στην κοινότητα Σαντ Λιορένς, που επλήγη περισσότερο από τις πλημμύρες.

Συνολικά, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχασαν τη ζωή τους 13 άνθρωποι εκ των οποίων 6 ξένοι, τρεις Γερμανοί, δύο Βρετανοί και μία Ολλανδέζα.

Ο εντοπισμός της σορού του μικρού αγοριού έγινε λίγες ώρες πριν από μια τελετή στη μνήμη των θυμάτων, στο γειτονικό χωριό Μανακόρ, παρουσία του βασιλιά Φελίπε και της βασίλισσας Λετίθια.

Σύμφωνα με τη νομαρχία των Βαλεαρίδων, το αγοράκι βρέθηκε σε κοντινή απόσταση από την περιοχή όπου είχε εντοπιστεί η σορός της μητέρας του. Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν στο αυτοκίνητό της μαζί με τα δύο παιδιά της όταν κι αιφνιδιάστηκε από τους χείμαρρους λάσπης. Το κοριτσάκι της 7 ετών διασώθηκε από έναν Γερμανό.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για ακραία καιρικά φαινόμενα αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βαλεαρίδες νήσους και σε πολλές άλλες περιοχές στα ανατολικά της Ισπανίας.

Τις πλημμύρες στη Μαγιόρκα ακολούθησαν βροχοπτώσεις και πλημμύρες εξίσου φονικές στη Γαλλία, στην Οντ τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα. Εκεί, ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για 14 νεκρούς και έναν αγνοούμενο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:51