search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:20
MENU CLOSE

Συγκλονίζει μητέρα 15χρονης: «Πώς το bullying στο σχολείο οδήγησε την κόρη μου στην απόπειρα αυτοκτονίας»

18.10.2018 07:59
Συγκλονίζει μητέρα 15χρονης: «Πώς το bullying στο σχολείο οδήγησε την κόρη μου στην απόπειρα αυτοκτονίας» - Media

 

Μια συγκλονιστική μαρτυρία έκανε μια μητέρα μαις μαθήτριας στην εκπομπή «Μετά τα Μεσάνυχτα» και την Ελεωνόρα Μελέτη το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η μητέρα του κοριτσιού, μια παρέα τεσσάρων αγοριών βασάνιζαν καθημερινά την κόρη της, προκειμένου να την αναγκάσουν να συνάψει σεξουαλική σχέση με έναν από αυτούς.

Όλα ξεκίνησαν πριν από τρία χρόνια, όταν η κόρη της ήταν 15 ετών και πήγαινε στην πρώτη λυκείου. Κάποιοι από από τους συμμαθητές της την ενοχλούσαν, λέγοντάς της αισχρόλογα και σεξουαλικά υπονοούμενα με σκοπό να ενδώσει στις επιθυμίες τους.

Η κοπέλα αρνήθηκε και τότε εκείνοι έγιναν πιο βίαιοι. Η μητέρα αναφέρει, μάλιστα, ένα περιστατικό κατά το οποίο τα αγόρια αυτά έριξαν την κόρη της από τις σκάλες με αποτέλεσμα να πάθει κάταγμα στο χέρι, ενώ μια άλλη φορά της επιτέθηκαν πετάγοντας εναντίον της πέτρες και λουκέτο.

Σύμφωνα με όσα είπε η γυναίκα, ο μαθητής που επιθυμούσε ερωτική συνεύρεση με την κοπέλα δεν ήταν ένας από αυτούς που την ενοχλούσαν συστηματικά. Αποτελώντας των «εγκέφαλο» έδινε οδηγίες στους υπολοίπους σχετικά με τον τρόπο που θα έπρεπε να κάνουν την κοπέλα να φοβηθεί και να υποκύψει…

Όλα αυτά είχαν πολύ δυσάρεστες συνέπειες στην υγεία και την ψυχολογία του κοριτσιού. Η κοπέλα ξεκίνησε να μην τρώει, να έχει νεύρα, ενώ στη συνέχεια άρχισαν να της πέφτουν τα μαλλιά από το άγχος της. Η κόρη έλεγε στη μητέρα του ότι έχει κάποια «μικροθέματα» στο σχολείο με τα παιδιά, αλλά εκείνη δεν έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα λέγοντας το χαρακτηριστικό «παιδιά είναι»

«Η κόρη μου ερχόταν με νεύρα στο σπίτι, δεν έτρωγε γιατί της είπαν ότι είναι παχιά και ήθελε να αδυνατίσει και άρχισαν να της πέφτουν τα μαλλιά. Φοβόταν η κόρη μου να μου αποκαλύψει αυτά που περνούσε από τους συμμαθητές της. Φοβόταν πως αν μου τα έλεγε όλα, εγώ θα πήγαινα στο σχολείο, θα έκανα φασαρία, θα το μάθαιναν τα παιδιά και θα γινόντουσαν χειρότερα τα πράγματα» λέει στη μαρτυρία της η μητέρα του κοριτσιού, προσθέτοντας:

«Στην αρχή νόμιζα ότι είναι κάτι παθολογικό αυτό που έχει. Έτσι, λοιπόν την πήγα στον παιδίατρο για να της κάνει εξετάσεις. Ο παιδίατρος βρήκε τις εξετάσεις της κόρης μου, καθαρές και με συμβούλευσε ότι μάλλον το παιδί έχει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα και της πέφτουν τα μαλλιά» .

Η μητέρα αποφάσισε να απευθυνθεί στο σχολείο με τη διευθύντρια να την καθησυχάζει. Η κατάσταση ξέφυγε όταν η έφηβη κοπέλα επιχείρησε να αυτοκτονήσει στις τουαλέτες του σχολείου.

Ανέβηκε πάνω σε ένα κουβά και με τον επίδεσμο που κρατούσε το γύψο στο χέρι της -μετά το κάταγμα που της προκάλεσαν τα τέσσερα αγόρια- αποπειράθηκε να κρεμαστεί.

Στη συνέχεια, το παιδί φοβήθηκε, μετάνιωσε, φώναζε για να βγει από την τουαλέτα γιατί δεν είχε χερούλι από μέσα η πόρτα και χτυπούσε και φώναζε. Είχε μετανιώσει, ήθελε να βγει και δεν μπορούσε.

«Εκείνη την ημέρα είχα πάει να πάρω την κόρη μου από το σχολείο και έβλεπα ότι αργούσε να βγει το παιδί. Με είδε η καθαρίστρια του σχολείου και μου είπε ότι η κόρη μου επιχείρησε να αυτοκτονήσει και είναι με τους δασκάλους. Δεν με είχε ενημερώσει κανείς. Τότε μπήκα μόνη μου μέσα στο σχολείο και είδα την κόρη μου σε χάλια κατάσταση και να είναι δυο καθηγητές πάνω από το κεφάλι της και να της μιλούν» ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα του κοριτσιού στην εκπομπή.

Την ίδια μέρα η Σταυρούλα πήγε την κόρη της σε ψυχολόγο προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει το παιδί της. Εκείνη της είπε ότι το παιδί υπέστη bullying από συμμαθητές του στο σχολείο.

Ήταν η πρώτη φορά που άκουγε αυτήν τη λέξη και φυσικά, δεν είχε καμιά ιδέα για τις τραγικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στη ζωή ενός παιδιού αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30