search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:33
MENU CLOSE

Στην Εισαγγελία Μυτιλήνης οι καταγγελίες για κακοποιήσεις και βιασμούς στο ΚΥΤ Μόριας

18.10.2018 09:49
Στην Εισαγγελία Μυτιλήνης οι καταγγελίες για κακοποιήσεις και βιασμούς στο ΚΥΤ Μόριας - Media

 

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Μυτιλήνης προκάλεσαν τα δημοσιεύματα σε ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης για βιασμούς, κακοποιήσεις και εγκληματικές ενέργειες στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Μόριας.

Αστυνομικές αρχές του νησιού και οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, συγκέντρωσαν τα στοιχεία και τα κατέθασαν στην Εισαγγελία Μυτιλήνης.
 
«Από τον Ιανουάριο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2018, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουμε περιθάλψει στην κλινική μας, που βρίσκεται έξω από τον καταυλισμό της Μόριας, συνολικά 23 ασθενείς που ανέφεραν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση, συμπεριλαμβανομένου και βιασμού, μέσα ή γύρω από τον καταυλισμό. Από τους ασθενείς αυτούς, 14 ήταν ενήλικες και 9 ανήλικοι, εκ των οποίων κάποιοι ηλικίας μόλις 5 ετών. Σε κάθε ένα από τα περιστατικά αυτά, ακολουθήσαμε το ιατρικό πρωτόκολλο. Για όλα τα περιστατικά παιδικής κακοποίησης, που είδαν οι ομάδες μας, έχει ενημερωθεί η αστυνομία. Η ευθύνη διενέργειας ιατροδικαστικής εξέτασης και διερεύνησης των αναφορών σεξουαλικής βίας, καθώς και η προστασία των θυμάτων ανήκει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές και συγκεκριμένα στην αστυνομία και τον εισαγγελέα», ανέφερε η ανακοίνωση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. 

Ωστόσο, αστυνομικές πηγές διαψεύδουν ότι έχουν δεχτεί επίσημες καταγγελίες από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και αναφέρουν ότι έχουν καλέσει τουλάχιστον πέντε φορές τον γιατρό και Διευθυντή Προγραμμάτων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, κ. Βεΐζη, να καταθέσει υπόμνημα με τις καταγγελίες, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:33