search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:31
MENU CLOSE

Επίθεση Τσακαλώτου κατά ΝΔ: «Η Δεξιά έλεγε πάντα να πάει στο διάβολο η χώρα»

18.10.2018 12:00
Τσακαλώτος: Στο ΚΙΝΑΛ δεν είναι αρκετά σοσιαλδημοκράτες - Media

 

Πρωτοφανή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το προσχέδιο του προϋπολογισμού 2019.

«Έτσι ήταν η Δεξιά. Ελεγε πάντα «να πάει στο διάβολο η χώρα» για να έρθετε στην εξουσία. Δεν έχετε αλλάξει εδώ και έναν αιώνα» είπε συγκεκριμένα και συνέχισε πως «εμείς θα βγούμε στις αγορές. Όμως, όλη αυτή η σπέκουλα με έχει στεναχωρήσει.

»Δεν περίμενα να σπεκουλάρετε και στις τράπεζες. Η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα που πήγε από τον παλαιοκομματισμό στον ακραίο δεξιό λαϊκισμό χωρίς το ενδιάμεσο στάδιο του σοβαρού συντηρητικού κόμματος. Ποντάρετε στην καταστροφή. Είστε το ακραίο λαϊκό κόμμα. Ένα μήνα σπεκουλάρετε».

Οι δηλώσεις δεν έμειναν αναπάντητες αφού το λόγο ζήτησε και πήρε μετά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης λέγοντας του ότι «το 2015 ήταν οι δικές ψήφοι που χρειάστηκαν για να περάσει το τρίτο μνημόνιο και να μην πάει η χώρα πραγματικά στο διάβολο», ενώ ανέφερε, επίσης, ότι « το 2014, όταν είμασταν έτοιμοι να βγούμε στις αγορές, εσείς θελήσατε να στείλετε τη χώρα στο διάβολο, για να έρθετε στην εξουσία».

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι «σπεκουλάρει» ενάντια στην οικονομία της χώρας.

Σχολίασε ότι ενώ εδώ και έναν χρόνο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι «υπάρχει τέταρτο μνημόνιο γιατί θα μειωθούν οι συντάξεις, τώρα το μαζεύει γιατί βλέπει πού πάει το πράγμα» και το μόνο που έμεινε είναι να υποστηρίζει ότι δεν θα βγούμε στις αγορές.

«Σας λέω. Μην επενδύσετε και σε αυτό άλλη μια φορά. Μην επενδύσετε εσείς που τον Οκτώβριο του 2014 είχατε επιτόκιο 9,08% και τώρα λέτε για μας που έχουμε 4,3% και κατεβαίνει τους τελευταίους μήνες.

»Διότι θα βγούμε στις αγορές», διεμήνυσε ο κ. Τσακαλώτος και δήλωσε «ιδιαιτέρως στενοχωρημένος» για τη «σπέκουλα» -όπως είπε- της ΝΔ στις τράπεζες.

Πριν από την έντονη αυτή αντιπαράθεση ο κ. Τσακαλώτος ξεκαθάρισε ότι «δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, ενώ εξήγησε ότι όπως όλες οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ΕΕ έτσι και η ελληνική κυβέρνηση προχωράει σε παρεμβάσεις, τις οποίες περιγράφει με ένα συνοπτικό ξεκάθαρο και διαφανή τρόπο.

Σε αυτό το πλαίσιο, δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία αμφισημία τι προτείνει η κυβέρνηση να κάνει και τι θα κάνει. Δεν μειώνονται οι συντάξεις και παίρνουμε ένα κομμάτι από τα αντίμετρα παραπάνω δαπάνες της τάξης των 800 εκατ. ευρώ».

Όπως ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος, στην πραγματικότητα είναι πιο επεκτατικός αυτός ο προϋπολογισμός διότι ήδη έχει προχωρήσει στην υλοποίηση των αντίμετρων. «Το ότι είμαστε σοβαρή κυβέρνηση αποδεικνύεται από το γεγονός ότι είχαμε και δημοσιονομικό χώρο το 2018 και ξεκίνησαν νωρίτερα να υλοποιούνται θετικά μέτρα (επιδότηση παιδιών κ.λπ.), πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών κάλεσε, επίσης, τον κόσμο να αποφασίσει στις εκλογές ανάμεσα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για κοινωνικό κράτος, μέτρα ώστε να μειωθούν οι ζημιές, μέτρα για ανάπτυξη και σε αυτό της ΝΔ, «το οποίο δεν βγαίνει». «Η επιλογή είναι ξεκάθαρη. Ο κόσμος ξέρει ακριβώς τι να περιμένει. Ξέρει ότι είμαστε μια κυβέρνηση η οποία θα λάβει, με ό,τι δημοσιονομικό χώρο έχει και μέτρα για την ανάπτυξη και χτίζει μια κοινωνία για την οποία θα είμαστε περήφανοι» υπογράμμισε.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:30