search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:22
MENU CLOSE

Υπόθεση Κασόγκι: Νεκρός σε «ύποπτο» τροχαίο ένας από τους φερόμενους εκτελεστές του

18.10.2018 12:53
Υπόθεση Κασόγκι: Νεκρός σε «ύποπτο» τροχαίο ένας από τους φερόμενους εκτελεστές του - Media

 

Ελάχιστες μέρες μετά την παγκόσμια κατακραυγή για τη στυγνή δολοφονία του δημοσιογράφου της Washingtοn Post, ένας από τους 15 που φαίνεται να συνεργάστηκαν στο έγκλημα, γνώρισε αιφνίδιο –και βολικό για την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας – θάνατο.  Ο λόγος για τον Μεσάλ Σαάντ Αλμποστάνι, -εκ των βασικών υπόπτων της δολοφονίας του Κασόγκι- που άφησε την τελευταία του πνοή σε τροχαίο δυστύχημα. Τυχαίο;

Σύμφωνα με την εφημερίδα Yeni Safak, ο «αιφνίδιος» θάνατος του υπόπτου της δολοφονίας παραείναι… «βολικός» για την βασιλική οικογένεια του Ριάντ ώστε να θεωρηθεί τυχαίος.

Ο Αλμποστάνι, (που είχε τον βαθμό του Υποσμηναγού στην Πολεμική Αεροπορία της Σαουδικής Αραβίας) έφτασε στην Τουρκία τη μέρα της δολοφονίας του Κασόγκι, στις 1.45 τα ξημερώματα τοπική ώρα. Έκανε check in στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Hotel και έφυγε από τη χώρα στις 21.46 το βράδυ της ίδιας μέρας, με ιδιωτικό τζετ που ανήκει στην εταιρεία Sky Prime Aviation.

Όλως τυχαίως, την ίδια μέρα, 15 Σαουδάραβες -μεταξύ των οποίων πολλοί αξιωματούχοι και μέλη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας- έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη με δύο αεροπλάνα και επισκέφθηκαν το προξενείο ενώ ο Κασόγκι βρισκόταν ακόμη μέσα. Ακολούθως, όλα τα εμπλεκόμενα άτομα αναχώρησαν από την τουρκική πρωτεύουσα μέσα σε διάστημα μερικών ωρών.

Ο μόνος που δεν επέστρεψε ποτέ στη δουλειά του, είναι ο Τζαμάλ Κασόγκι, που πλήρωσε με τη ζωή του την μόνιμα επικριτική του διάθεση απέναντι στην κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:18