search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:13
MENU CLOSE

Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί να κλείσει τα σύνορα με το Μεξικό

18.10.2018 13:00
Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί να κλείσει τα σύνορα με το Μεξικό  - Media

 

Τον αμερικανικό στρατό απειλεί να παρατάξει κατά μήκος των συνόρων με το Mεξικό ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου να ανακόψει τα «μεταναστευτικά καραβάνια» από τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ.

Θέλοντας μάλιστα να αποδείξει ότι σοβαρολογεί, ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος μετέτρεψε την ανέγερση του περιβόητου τείχους στα σύνορα σε ακρογωνιαίο λίθο της προεκλογικής εκστρατείας του το 2016, στέλνει τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο για συνάντηση επί του θέματος με τον Μεξικανό πρόεδρο Ενρίκε Πένια Νιέτο.

Με τον πλέον δραματικό τρόπο ο Τραμπ γνωστοποίησε την πρόθεση του να ζητήσει από το Μεξικό να σταματήσει αυτήν την «επέλαση».

«Και αν δεν μπορεί να το κάνει, θα καλέσω τον αμερικανικό στρατό και θα κλείσω τα νότια σύνορά μας».

Σε ένα καταιγισμό tweets, ο Τραμπ ενέπλεξε μάλιστα το μεταναστευτικό με το ζήτημα του εμπορίου και τη νέα συμφωνία με το Μεξικό (τη νέα NAFTA), η οποία πρόκειται να αντικαταστήσει το Σύμφωνο της Βορειοαμερικανικής Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών που αναμένει επικύρωση.

«Η επίθεση στη χώρα μας από τα νότια σύνορα, περιλαμβανομένων των εγκληματικών στοιχείων και των ναρκωτικών που εισέρχονται, είναι για μένα πολύ πιο σημαντικά από το εμπόριο ή τη USMCA», έγραψε μεταξύ άλλων ο Τραμπ στο Twitter.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:13