search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:01
MENU CLOSE

Κυβερνητικές πηγές: Θετικά συμπεράσματα για την ελληνική οικονομία στη συνάντηση Τσίπρα – Ντράγκι

18.10.2018 13:09
4455406.jpg

 

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι καθώς και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ Μπενούα Κερέ, στος περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε εκ μέρους τους αναγνώριση της θετικής πορείας και των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας.

Τι προκύπτει για τα ελληνικά ομόλογα

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το συμπέρασμα που προκύπτει από τη συζήτηση είναι πως το ελληνικό ομόλογο αποσυνδέεται σιγά αλλά σταθερά από ιταλικό, παρά γεγονός πως η ΕΚΤ χρηματοδοτεί το ιταλικό και όχι το ελληνικό (qe).

Κάτι που, επισημαίνουν οι παραπάνω πηγές:

1) Αποδεικνύει ότι οι οποίες διακυμάνσεις στα ελληνικά ομόλογα δεν έχουν ως αιτία την ελληνική οικονομία αλλά είναι εξωγενή τα αίτια.

2) Σηματοδοτεί ότι η θετική πορεία ελληνικής οικονομίας και η διαρκής βελτίωση των θεμελιωδών μεγεθών θα αρχίσει σιγά σιγά να αναγνωρίζεται από τις αγορές.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:55