08/12/2019 02:50:23

Κυβερνητικές πηγές: Θετικά συμπεράσματα για την ελληνική οικονομία στη συνάντηση Τσίπρα - Ντράγκι

Κυβερνητικές πηγές: Θετικά συμπεράσματα για την ελληνική οικονομία στη συνάντηση Τσίπρα - Ντράγκι - Media

 

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι καθώς και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ Μπενούα Κερέ, στος περιθώριο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε εκ μέρους τους αναγνώριση της θετικής πορείας και των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας.

Τι προκύπτει για τα ελληνικά ομόλογα

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το συμπέρασμα που προκύπτει από τη συζήτηση είναι πως το ελληνικό ομόλογο αποσυνδέεται σιγά αλλά σταθερά από ιταλικό, παρά γεγονός πως η ΕΚΤ χρηματοδοτεί το ιταλικό και όχι το ελληνικό (qe).

Κάτι που, επισημαίνουν οι παραπάνω πηγές:

1) Αποδεικνύει ότι οι οποίες διακυμάνσεις στα ελληνικά ομόλογα δεν έχουν ως αιτία την ελληνική οικονομία αλλά είναι εξωγενή τα αίτια.

2) Σηματοδοτεί ότι η θετική πορεία ελληνικής οικονομίας και η διαρκής βελτίωση των θεμελιωδών μεγεθών θα αρχίσει σιγά σιγά να αναγνωρίζεται από τις αγορές.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.