search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:51
MENU CLOSE

Μία πατάτες για ορεκτικό και ένα Brexit για κυρίως… (Video & Photos)

18.10.2018 13:40
Μία πατάτες για ορεκτικό και ένα Brexit για κυρίως… (Video & Photos) - Media

 

Εκεί που απλοί πολίτες απολάμβαναν αμέριμνοι το ποτάκι και το φαγητό τους, «πάγωσαν» όταν είδαν να κάθονται στο διπλανό τραπέζι, τέσσερις πολιτικοί ηγέτες, μεταξύ των οποίων η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος. Η Άνγκελα Μέρκελ και ο Εμανουέλ Μακρόν απόλαυσαν το γνωστό συνδυασμό «bieres et frites» (μπύρα και τηγανητές πατάτες). Μαζί τους και ο Βέλγος πρωθυπουργός, Σαρλ Μισέλ και ο Λουξεμβούργιος ομόλογός του, Ξαβιέ Μπετέλ.

 

Η έξοδος των τεσσάρων έγινε  μετά τη βραδινή σύνοδο κορυφής για το Brexit με την πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι. Μάλιστα, η Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος έσφιξαν τα χέρια τουριστών και ντόπιων και κουβέντιασαν μαζί τους στη γραφική Γκραντ Πλας.

Συνεργάτης του Μακρόν είπε πως ο γάλλος πρόεδρος και η Μέρκελ περπάτησαν μαζί μέχρι το ξενοδοχείο τους από τη Σύνοδο Κορυφής και, όταν έφθασαν, ο Μακρόν έλαβε ένα SMS από τον Μπετέλ που τον προσκαλούσε για ένα ποτό στην άλλη γωνία: «Ήταν έμπνευση της στιγμής», είπε ο συνεργάτης.

«Ήταν πολύ ωραία. Είμαστε και άνθρωποι», σχολίασε με νόημα ο Μπετέλ κατά την άφιξή του για τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής, προσθέτοντας πως τους δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουν με συνοδεία από τηγανιτές πατάτες και μπύρες.

Νωρίτερα οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν ακούσει την Μέι να τους διαβεβαιώνει πως έχει στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας για να διευκολυνθεί η αποχώρηση της Βρετανίας από το ευρωπαϊκό λόμπι τον Μάρτιο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:40