search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:49
MENU CLOSE

Σπίρτζης για Μάτι: Έως την Παρασκευή οι δασικοί χάρτες

18.10.2018 13:40
Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών για φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις στις πυρόπληκτες περιοχές - Media

 

Την Πέμπτη ή την Παρασκευή θα αναρτηθούν οι δασικοί χάρτες της περιοχής γύρω από το Μάτι, όπως ενημέρωσε ο Χρ. Σπίρτζης στην Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Βλάχου για την πορεία της ανοικοδόμησης και της αποζημίωσης των πυρόπληκτων.

Ο υπουργός Μεταφορών κι Υποδομών επισήμανε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού των ρευμάτων γύρω από το Μάτι, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες υλοτόμησης και αποκομιδής του αμίαντου.

Παράλληλα, έχουν χορηγηθεί 14,61 εκατ. ευρώ σε 2.989 άτομα και 542.300 ευρώ σε 77 επιχειρήσεις ως βοήθεια.

Ο Χρ. Σπίρτζης σημείωσε ότι έχει γίνει δεκτή η δωρεά από τον όμιλο Κοπελούζου για την υλοτόμηση κι είναι ήδη εγκατεστημένοι έξι συνεταιρισμοί στην περιοχή.

Συνεχίζονται επίσης οι δράσεις για την αποκομιδή αμίαντου με προτεραιότητα στα κατεδαφιστέα, αν κι η συλλογή του αμίαντου θα αφορά και τα «πράσινα» κτίρια.

Ο Χρ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι «ετοιμάζουμε όλο το πλαίσιο που πρέπει να έχει η περιοχή για την έκδοση των αδειών για την επισκευή ή την ανακατασκευή των κτηρίων που έχουν πληγεί», τόνισε όμως ότι κάτι τέτοιο «δεν είναι μια εύκολη εξίσωση», γιατί «στην περιοχή μπορεί κανείς να συναντήσει όποια στρέβλωση μπορεί να φανταστεί στη χωροταξική, πολεοδομική και δασική νομοθεσία».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:48