search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:29
MENU CLOSE

Bruegel για το αίτημα να μην κοπούν οι συντάξεις: Η Ελλάδα δίνει την εντύπωση ότι δεν είναι σοβαρή

18.10.2018 15:09
Bruegel για το αίτημα να μην κοπούν οι συντάξεις: Η Ελλάδα δίνει την εντύπωση ότι δεν είναι σοβαρή - Media
 
Την άποψη ότι, το αίτημα της Ελλάδας για μη εφαρμογή των περικοπών των συντάξεων θα λειτουργήσει τόσο σε βάρος του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας, όσο και σε βάρος της αξιοπιστίας της χώρας απέναντι στους επενδυτές, εξέφρασε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Bruegel Ζολτ Ντάρβας, μιλώντας στον Αθήνα 9.84.
 
«Κατά την άποψή μου η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση είναι πολύ σημαντική για την βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος. Επίσης είναι σημαντική από άποψη δικαίου. Οι νέοι συνταξιούχοι είναι σε διαφορετικό πλαίσιο από ό,τι οι παλαιότεροι» δήλωσε.
 
«Γενικότερα αν η Ελλάδα θέλει να διαπραγματευθεί τόσο νωρίς πάνω σε ό,τι έχει συμφωνήσει λίγους μήνες πριν δίνει την εντύπωση στους ξένους επενδυτές και στις αγορές ότι αυτή η χώρα μπορεί να μην είναι σοβαρή. Οπότε σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων σου λένε ‘ας είμαστε προσεκτικοί, ας περιμένουμε να δούμε τί πραγματικά θα κάνει η χώρα’. Δεν θα συμβούλευα λοιπόν να ζητηθεί η ακύρωση της μεταρρύθμισης αυτής. Γνωρίζω ότι περικοπές είναι πολύ επώδυνες αλλά κατά την άποψή μου δυστυχώς είναι απαραίτητες», συμπλήρωσε.
 
Πηγή: economy365.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 00:27