31/05/2020 23:24:19

Σκάνδαλο στη Microsoft: Για υπεξαίρεση κατηγορείται κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας

Σκάνδαλο στη Microsoft: Για υπεξαίρεση κατηγορείται κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας - Media
 
Στα δικαστήρια οδηγεί η Microsoft πρώην κορυφαίο στέλεχός της, το οποίο κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε το ποσό του 1,5 εκατ. δολαρίων από την εταρεία και ότι «τσέπωσε» παράνομα άλλες 200.000 δολάρια.
 
Πέτρα του σκανδάλου είναι ο Τζεφ Τραν, ο πρώην διευθυντής Αθλητικού Μάρκετινγκ και Συνεργασιών της εταιρείας, ο οποίος έπαιξε μείζονα ρόλο στη συμφωνία της Microsoft με το NFL, την ομοσπονδία του αμερικανικού ποσοφαίρου, με την οποία η εταιρεία έβαλε στη λίγκα τις ταμπλέτες Surface που κατασκευάζει.
 
Ως μέρος της συμφωνίας, η Microsoft αγόρασε πέρσι αρκετά εισιτήρια για το Super Bowl, τον κορυφαίο αγώνα αμερικανικού ποδοσφαίρου, και από τη δικογραφία προκύπτει ότι ο Τραν πούλησε 60 από τα «μαγικά χαρτάκια» βγάζοντας συνολικό κέρδος 200.000 δολαρίων.
 
Όσον αφορά στην κατηγορία περί υπεξαίρεσης, η εταιρεία κατηγορεί τον Τραν ότι επιχείρησε να κερδίσει 1,5 εκατ. ευρώ μέσω πλαστών τιμολογίων. Κάποιοι πωλητές ενημέρωσαν την Microsoft και ο Τραν κατέστρεψε τα στοιχεία και επέστρεψε στην εταιρεία 775.000 δολάρια. Ωστόσο, η μήνυση σε βάρος του προχώρησε και τώρα κινδυνεύει ακόμα και με 20 χρόνια φυλακή.
 
Πληροφορίες: Engadget

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.