search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:07
MENU CLOSE

Σκάνδαλο στη Microsoft: Για υπεξαίρεση κατηγορείται κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας

18.10.2018 18:33
surface-nfl.jpg
 
Στα δικαστήρια οδηγεί η Microsoft πρώην κορυφαίο στέλεχός της, το οποίο κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε το ποσό του 1,5 εκατ. δολαρίων από την εταρεία και ότι «τσέπωσε» παράνομα άλλες 200.000 δολάρια.
 
Πέτρα του σκανδάλου είναι ο Τζεφ Τραν, ο πρώην διευθυντής Αθλητικού Μάρκετινγκ και Συνεργασιών της εταιρείας, ο οποίος έπαιξε μείζονα ρόλο στη συμφωνία της Microsoft με το NFL, την ομοσπονδία του αμερικανικού ποσοφαίρου, με την οποία η εταιρεία έβαλε στη λίγκα τις ταμπλέτες Surface που κατασκευάζει.
 
Ως μέρος της συμφωνίας, η Microsoft αγόρασε πέρσι αρκετά εισιτήρια για το Super Bowl, τον κορυφαίο αγώνα αμερικανικού ποδοσφαίρου, και από τη δικογραφία προκύπτει ότι ο Τραν πούλησε 60 από τα «μαγικά χαρτάκια» βγάζοντας συνολικό κέρδος 200.000 δολαρίων.
 
Όσον αφορά στην κατηγορία περί υπεξαίρεσης, η εταιρεία κατηγορεί τον Τραν ότι επιχείρησε να κερδίσει 1,5 εκατ. ευρώ μέσω πλαστών τιμολογίων. Κάποιοι πωλητές ενημέρωσαν την Microsoft και ο Τραν κατέστρεψε τα στοιχεία και επέστρεψε στην εταιρεία 775.000 δολάρια. Ωστόσο, η μήνυση σε βάρος του προχώρησε και τώρα κινδυνεύει ακόμα και με 20 χρόνια φυλακή.
 
Πληροφορίες: Engadget
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:02