22/07/2019 16:50:50

Ενόχληση Κοτζιά για τις διαρροές: Δώστε στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής μου

Ενόχληση Κοτζιά για τις διαρροές: Δώστε στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής μου - Media

 

Εκτενώς στα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ, που απετέλεσαν αφορμή έντονης λογομαχίας του με τον κ. Καμμένο, αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιιάς, μετά την τετράωρη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΠΡΑΤΤΩ που έλαβε χώρα το απόγευμα, σημειώνοντας πως ο υπουργός Άμυνας δεν έχει κανέναν ρόλο στην χάραξη της εξωτερικής πολιτικής του κράτους.

Ο πρώτος ρόλος σε αυτά τα θέματα ανήκει στον πρωθυπουργό και ο δεύτερος στον υπουργό Εξωτερικών, είπε ο κ. Κοτζιάς,

Ο κ. Κοτζιάς απάντησε και στην δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου πως η παραίτησή του ήταν ακατανόητη, σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατόν να μην είναι σαφείς οι λόγοι για την απόφασή του με δεδομένο ότι απέστειλε στον πρωθυπουργό επιστολή εννέα σελίδων.

«Αυτά δεν τα λέει το Μαξίμου, τα λένε κάποιοι άνθρωποι. Να δώσουν στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής μου. Σε 9 σελίδες επιστολή εξηγώ ακριβώς τους λόγους παραίτησής μου», τόνισε ο κ. Κοτζιάς.

Μάλιστα ο κ. Κοτζιάς άφησε σαφή υπονοούμενα για τοποθετήσεις του Πάνου Καμμένου επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής εκτός Ελλάδος που πιθανό να εκφεύγουν της εθνικής γραμμής.

Υποστήριξε δε ότι κατευθύνεται εναντίον του «οχετός με στοχευμένες διαρροές» για τα απόρρητα κονδύλια του ΥΠΕΞ λέγοντας ότι ούτε πρόκειται για πολλά λεφτά, αλλά επιπλέον ελέγχονται από επιτροπή ανώτατων διπλωματών και εν συνεχεία από τη Βουλή.

Ο κ. Κοτζιάς προειδοποίησε, μάλιστα, στέλνοντας εμμέσως μήνυμα στον κ. Καμμένο ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες με άλλους βουλευτές ή και με άλλα κόμματα ώστε να δημοσιοποιείται η ορθή ή μη χρήση απορρήτων κονδυλίων που έχουν άλλα υπουργεία. Είπε, εξάλλου, ότι θα συμπορευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής ομάδας, κάτι που σημαίνει ότι δεν παραιτείται της έδρας του.

Επίσης, εξέφρασε την ενόχλησή του για τις διαρροές που δείχνουν την κατεύθυνση κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών.

«Δυστυχώς τα ξεφτιλίζουν όλα», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος επέμεινε ότι η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να προχωρήσει γιατί σε αντίθετο ενδεχόμενο «δυστυχώς θα καταλάβουν τις αρνητικές εξελίξεις ακόμη και αυτοί που σήμερα την πολεμούν».

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.