25/01/2020 13:59:40

Η ώρα της αλήθειας στα Σκόπια: Αναθεώρηση και Πρέσπες ή εκλογές

Η ώρα της αλήθειας στα Σκόπια: Αναθεώρηση και Πρέσπες ή εκλογές - Media

 

Η ώρα της αλήθειας σχετικά με τη συνταγματική αναθεώρηση στην πΓΔΜ πλησιάζει, καθώς συνεδριάζει εκ νέου σήμερα η βουλή.  Για να επισπευστεί η διαδικασία, οι βουλευτές της εθνικιστικής αντιπολίτευσης αποφάσισαν να μην λάβουν μέρος στην κοινοβουλευτική συζήτηση επιμένοντας στο «όχι» της Συνταγματικής Αναθεώρησης. 

Την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου, στην ΠΓΔΜ θα μεταβεί ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ματ Πάλμερ με ατζέντα τη στήριξη της συμφωνίας των Πρεσπών και τη σημασία των μεταρρυθμίσεων στη γειτονική χώρα. 

Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν «διαρροές», τότε ο Ζάεφ δεν θα καταφέρει να διασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 80 βουλευτών και η γειτονική χώρα θα μπει σε προεκλογική τροχιά.

Ζ. Ζάεφ : Με τον Αλ. Τσίπρα παραμένουμε από κοινού προσηλωμένοι στην Συμφωνία των Πρεσπών

«Με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα παραμένουμε από κοινού απόλυτα προσηλωμένοι στην προοπτική των νέων Βαλκανίων του 21ου αιώνα, όπου θα οικοδομηθεί φιλία, θα αναβαθμιστεί η συνεργασία, θα συνεισφέρουμε στην βελτίωση της οικονομικής ανάπτυξης και της ανάπτυξης των χωρών μας, οι πολίτες θα είναι πιο ευτυχισμένοι και, ασφαλώς, (θα συνεισφέρουμε) στην αύξηση των εμπορικών συναλλαγών, των νέων επενδύσεων και στην βελτίωση του οικονομικού επιπέδου των πολιτών της Μακεδονίας και της Ελλάδας», ανέφερε σήμερα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη (17/10)

Ο Ζόραν Ζάεφ πρόσθεσε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός τον ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και ότι παραμένει προσηλωμένος στα συμφωνηθέντα, καθώς και ότι αναλαμβάνει και το αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών, με στόχο να διασφαλιστεί η υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Είμαι ευτυχής για την απόλυτη προσήλωση της Ελλάδας σε αυτή την Συμφωνία. Μπορώ να επιβεβαιώσω και την δική μας απόλυτη προσήλωση. Ελπίζω ότι αύριο το Κοινοβούλιο θα αντλήσει δυνάμεις, ότι οι βουλευτές θα επιδείξουν τόλμη και θάρρος, διότι είναι πρωτίστως εκπρόσωποι των πολιτών και μετά των πολιτικών κομμάτων, και ενώπιον της ιστορικής ευθύνης που ορθώνεται μπροστά τους, ενώπιον αυτής της ευκαιρίας της Μακεδονίας που δεν πρέπει να χαθεί, θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και τελικά θα εγκρίνουν και θα επιβεβαιώσουν την ανάγκη για το άνοιγμα των συνταγματικών αλλαγών», ανέφερε ακόμη ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.