search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:10
MENU CLOSE

Παναγιώτης Ρήγας για επιστολή Κοτζιά: Δεν είναι τίποτα

19.10.2018 07:30
Παναγιώτης Ρήγας για επιστολή Κοτζιά: Δεν είναι τίποτα - Media

 

«Ο κ.Κοτζιάς έκανε μεγάλη προσπάθεια και του την πιστώνουμε όλοι», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, σχολιάζοντας τόσο τη Συμφωνία των Πρεσπών, όσο και τη συνολικότερη θητεία του τέως Υπουργός Εξωτερικών στη θέση αυτήν.

Επιχειρηματολογώντας σχετικά, σημείωσε πως το ότι αναλαμβάνει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός το υπουργείο Εξωτερικών, «σημαίνει ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα». Σχολιάζοντας την παραίτηση Κοτζιά και την πρόθεση δημοσίευσης της επιστολής που υπέβαλλε στον Πρωθυπουργό, είπε αφενός ότι, «επέλεξε να κάνει αυτό», αφετέρου ότι «θα ήταν προτιμότερο να μην το είχε κάνει».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κυβερνητική συνοχή, είπε πως πρόκειται για κυβέρνηση τριών κομμάτων, με διαφορετική προσέγγιση, τονίζοντας ότι, «προχωράμε κανονικά, όποιος έχει διαφορετική γνώμη, θα την εκφράσει μέσα στη Βουλή» και υπογράμμισε ότι «εμείς θα αντέξουμε».

Επιπλέον όρισε ως «προσωπική γνώμη του Νίκου Κοτζιά» τα όσα ειπώθηκαν, σημειώνοντας πως έχει στηρίξει την κυβέρνηση δημοσίως.

Αναφορικά με τα μυστικά κονδύλια για τα οποία κατηγορήθηκε το υπουργείο Εξωτερικών ότι εκμεταλλευόταν, ξεκαθάρισε πως πρόκειται για «κονδύλια που έχουν να κάνουν με εθνικές ανάγκες και εθνικούς σκοπούς, τονίζοντας πως «η Βουλή και οι αρχηγοί κομμάτων γνωρίζουν για τα κονδύλια». «Δεν υπάρχουν κονδύλια υπό την έννοια του απορρήτου», είπε σχετικά.

«Η Συμφωνία θα έρθει και υπάρχει ευρύτατη πλειοψηφία που θα την ψηφίσει και η κυβέρνηση παραμένει μέχρι τον Οκτώβριο», ξεκαθάρισε σχετικά με την πορεία τόσο του Σκοπιανού, όσο και του χρόνου εκλογών.

Ερωτηθείς για την επιθυμία του Νίκου Κοτζιά να δημοσιευτεί η επιστολή παραίτησής του, απάντηση πως «δεν είναι τίποτα η επιστολή» και ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος δεν γνωρίζει το περιεχόμενό της, χαρακτήρισε την πρόθεση του πρώην ΥΠΕΞ ως «το πιο έντιμο πράγμα που μπορεί να κάνει ένας πολιτικός». «Δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό», κατέληξε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:09