search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:50
MENU CLOSE

Οι κύκλοι της Ιστορίας: Όταν ο Σαμαράς παρέδιδε το ΥΠΕΞ στον πρωθυπουργό Μητσοτάκη (Video)

20.10.2018 06:26
Οι κύκλοι της Ιστορίας: Όταν ο Σαμαράς παρέδιδε το ΥΠΕΞ στον πρωθυπουργό Μητσοτάκη (Video) - Media

 

Διαβολεμένη σύμπτωση; Παιχνίδι της Ιστορίας; Θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει με πολλούς τρόπους αλλά είναι σίγουρα εντυπωσιακό.

Αύριο αναμένεται η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο ΥΠΕΞ, στην οποία ακόμα δεν είναι γνωστό αν εκτός του τέως υπουργού Νίκου Κοτζιά, θα παρεβρεθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Πριν από 26 χρόνια ακριβώς (παρά… μία ημέρα) στο υπουργείο Εξωτερικών, το σκηνικό ήταν το ίδιο. Ο υπουργός Εξωτερικών παρέδιδε το χαρτοφυλάκιο στον πρωθυπουργό.

21 Οκτωβρίου του 1992, ο Μητσοτάκης μόλις έχει διώξει τον Αντώνη Σαμαρά από το Υπουργείο Εξωτερικών, αναλαμβάνοντάς το ο ίδιος.

Ο Αντώνης Σαμαράς είχε διαφοροποιηθεί από την κυβερνητική γραμμή στο συμβούλιο των πολιτικών, παρουσιάζοντας σημείωμα με επτά σημεία δράσης, τα οποία προκάλεσαν την αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωσταντίνου Καραμανλή και του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Σημειώνεται ότι τότε ο ΥΠΕΞ Σαμαράς ήταν 41 ετών και ο πρωθυπουργός 74.

Στις μέρες μας, ο πρωθυπουργός είναι 44 ετών και ο Νίκος Κοτζιάς 67.

Τι «έβλεπε» την είδηση το «Π», λίγες μέρες μετά:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:50