search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:28
MENU CLOSE

Προσαγωγή 14χρονου στην Κρήτη – Μπελάδες για… λεμόνια σε αυτοκίνητα

19.10.2018 13:37
Προσαγωγή 14χρονου στην Κρήτη – Μπελάδες για... λεμόνια σε αυτοκίνητα - Media

 

Στο αστυνομικό τμήμα 14χρονος για να δώσει εξηγήσεις για βανδαλισμούς εξωσχολικών.

Θορυβημένοι μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς στο Γυμνάσιο της Νέας Αλικαρνασού φτάνουν στο σχολείο το πρωί με την ανησυχία για το τι ακριβώς προέκυψε το βράδυ της Πέμπτης που το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη με τις πληροφορίες να μιλούν για προσαγωγή του προέδρου του 15μελούς συμβουλίου στο α’ αστυνομικό τμήμα.

Το 14χρονο αγόρι βρίσκεται στο σχολείο και προσπαθεί να περιγράψει τι ακριβώς συνέβη λίγο μετά τις 23:00 το βράδυ στο σχολείο, όταν η εμπλοκή εξωσχολικών και ο βανδαλισμός κατά της περιουσίας γειτόνων, έβαλε σε μπελάδες τους μαθητές που βρίσκονταν μέσα στο σχολείο, περιφρουρώντας το κτίριο στο πλαίσιο της κατάληψής τους.

Γείτονες που είδαν αγόρια με κουκούλες πάνω σε μηχανάκια να πετούν λεμόνια και ρόδια πάνω στα αυτοκίνητά τους, κάλεσαν την αστυνομία ενώ νωρίτερα οι ίδιοι οι μαθητές όπως υποστήριξαν στον διευθυντή του σχολείου, είχαν και οι ίδιοι προσπαθήσει να τους απομακρύνουν και σε καμία περίπτωση δεν είχαν εμπλοκή με την ταραχή που τα εξωσχολικά στοιχεία δημιούργησαν, προφανώς για να προκαλέσουν τους μαθητές.

Αστυνομικοί σύμφωνα με πληροφορίες μπήκαν μέσα στο σχολείο αφού ζήτησαν από τους μαθητές να τους ανοίξουν και ο πρόεδρος του 15μελούς πριν καν ειδοποιηθεί η οικογένειά του, μεταφέρθηκε οικειοθελώς στο αστυνομικό τμήμα για να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό, με τον διευθυντή του σχολείου αλλά και τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης να διατυπώνουν την απορία τους για το κατά πόσο τηρήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται και πάντως δεν μπορεί να περιλαμβάνει την προσαγωγή ανηλίκου στο αστυνομικό τμήμα.

Η κατάληψη έληξε την Παρασκευή και οι μαθητές επέστρεψαν στα μαθήματά τους , με τη σχολική κοινότητα θορυβημένη και τους εκπαιδευτικούς την ίδια ώρα να ζητούν από τους μαθητές να διεκδικούν μεν τα αιτήματά τους, πλην όμως η κατάληψη να είναι το τελευταίο μέσο και όχι ο προπομπός της διεκδίκησής τους.

Πηγή: neakriti

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:27