search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:23
MENU CLOSE

Στο εδώλιο 4 κατηγορούμενοι για την μεταβίβαση του Σκαραμαγκά στην Ferrostaal – Απαλλαγή για 18

19.10.2018 15:46
Στο εδώλιο 4 κατηγορούμενοι για την μεταβίβαση του Σκαραμαγκά στην Ferrostaal – Απαλλαγή για 18 - Media

 

Την παραπομπή τεσσάρων αλλά την απαλλαγή των υπολοίπων 18 από το σύνολο όσων είχαν εμπλακεί στην υπόθεση μεταβίβασης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ENAE) στη γερμανική εταιρεία HDW/Ferrostaal, το 2002, αποφάσισε με αμετάκλητο βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών.

Το Δικαστικό Συμβούλιο παρέπεμψε στο εδώλιο τον Γεώργιο Κοντάκη, τότε πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων και αντιπρόεδρο στο Δ.Σ. των Ναυπηγείων, τον Αντώνιο Λιβανό, τον Χανς – Γιόακιμ Σμιντ, στέλεχος της γερμανικής εταιρείας, και τον Κωνσταντίνο Εμμανουήλ, δικηγόρο και αδελφό του Σωτήρη Εμμανουήλ, πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων.

Σύμφωνα με τη δικαστική κρίση, απαλλάσσονται οι Ιωάννης Μίχας και Σταύρος Μαρκάτος, πρώην νομάρχης και αντινομάρχης Πειραιά αντιστοίχως, ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Ιωάννης Σμπώκος, ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Μανούσος Παραγιουδάκης, καθώς και οι: Γεώργιος Κολίρης, Νικόλαος Λεονταρίτης, Σταύρος Κτωρίδης, Μιχαήλ Νομικός, Γεώργιος Χατζηγιαννίδης, Δημήτρης Λαδόπουλος, Γεώργιος Χαιρέκακος, Παναγιώτης Στάμου, Γεώργιος Παλαιολόγου, Παναγιώτης Ασπροδίνης, Ζαχαρίας Ανδρουλάκης, Νικόλαος Παρασκευόπουλος, Δημήτριος Κουτιανίδης και Δημήτρης Πουλιέζος.

Στο πλαίσιο της δικογραφίας διερευνήθηκαν οι συνθήκες μεταβίβασης των Ναυπηγείων στη γερμανική κοινοπραξία, αλλά και οι ποινικές ευθύνες όλων των εμπλεκομένων φορέων στην επίμαχη διαδικασία, συμπεριλαμβανομένων και των πολιτικών προσώπων που συμμετείχαν σε επιτροπές.

Με δήλωση του ο πρώην νομάρχης Πειραιά τονίζει ότι «μετά από έναν αγώνα που διήρκεσε μία οκταετία ήρθε η δικαίωσή μου».

»Όλοι εκείνοι που στόχευαν στην ηθική και πολιτική μου εκμηδένιση εισέπραξαν την απάντησή τους. Παρά το γεγονός ότι διανύουμε περίοδο κοινωνικής αποσύνθεσης και γενικευμένου αμοραλισμού, με κυρίαρχη την ηθική του συμφέροντος, φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμα στην ελληνική κοινωνία, ισχυρές εστίες αντίστασης που αγωνίζονται να εξαλείψουν το κακό ή τουλάχιστον να το περιχαρακώσουν σε θύλακες μικρής εμβέλειας».

Πηγή: Skai

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24